Thomas Cook: Το ντόμινο των πτωχεύσεων συνεχίζεται με τη βουλγαρική Astral Holidays

10 Oct 2019, 14:56 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Thomas Cook: Το ντόμινο των πτωχεύσεων συνεχίζεται με τη βουλγαρική Astral Holidays

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έπειτα από σχεδόν 24 χρόνια παρουσίας στην τουρισιτκή αγορά της Βουλγαρίας, μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις στη χώρα, η Astral Holidays, μπαίνει σε διαδικασία πτώχευσης, ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης του μεγάλου τουρ οπερείτορ, Thomas Cook.

“Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα πρέπει να σταματήσουμε τη λειτουργία μας και να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες πτώχευσης της Astral Holidays International AD στις 7 Οκτωβρίου 2019 μετά από σχεδόν 24 χρόνια παρουσίας στην τουριστική αγορά και παρά τις απίστευτες προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από πολλές συζητήσεις και προσπάθειες να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την εταιρεία, αναφέρει η Astral Holidays, και επισημαίνει ότι οι λόγοι της πτώχευσης «είναι πολύπλοκοι».

Όπως αναφέρει η εταιρία, είναι ασφαλισμένη στην Turoprator, τα ταξίδια στο εξωτερικό καλύπτονται πλήρως, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για προβλήματα πτήσεων ή άρνησης διαμονής σε ξενοδοχεία ή με άλλες τουριστικές υπηρεσίες, ενώ τα προγραμματισμένα ταξίδια ακυρώνονται μετά την 7η Οκτωβρίου 2019.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, η εταιρία οφείλει περίπου 400.000 λέβα για παρεχόμενες υπηρεσίες. Η ασφάλιση 700.000 BGN καλύπτει τα έξοδα για τους τουρίστες, αλλά όχι για τους ξενοδόχους και τις εταιρείες μεταφορών, εξήγησε η ασφαλιστική εταιρεία.

Η Astral Holidays έπαψε να λειτουργεί δύο εβδομάδες μετά την πτώχευση του Βρετανού τουριστικού πράκτορα Thomas Cook. Αυτός είναι και ο βουλγαρικός εταίρος του ομίλου, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους στη Βουλγαρία. 

Εν τω μεταξύ, άρχισαν να γίνονται δεκτές οι αξιώσεις των θυμάτων της πτώχευσης της Astral Holidays. Οι αξιώσεις μπορούν να κατατεθούν στο γραφείο της ZK "Uniqa" AD, απευθείας στον ιστότοπο της εταιρείας ή στο τηλέφωνο 0700 11 50.

 
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα