Έκλεισε το σχέδιο διάσωσης της Thomas Cook- 900 εκατ. λίρες νέα κεφάλαια- τι προβλέπει η συμφωνία

28 Aug 2019, 11:03 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Έκλεισε το σχέδιο διάσωσης της Thomas Cook- 900 εκατ. λίρες νέα κεφάλαια- τι προβλέπει η συμφωνία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οριστικοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη η συμφωνία για τη διάσωση της Thomas Cook Group, με τη συμμετοχή της Fosun Tourism, των τραπεζών, που έχουν χορηγήσει δάνεια και των ομολογιούχων της.

Η συμφωνία προβλέπει τα ακόλουθα:

  • Η Fosun Tourism θα αναλάβει τον έλεγχο της επιχείρησης οργάνωσης ταξιδιών του ομίλου, συνεισφέροντας 450 εκατ. στερλίνες (552 εκατ. δολάρια) νέου χρήματος σε αντάλλαγμα για τουλάχιστον το 75% της επιχείρησης οργάνωσης ταξιδιών και το 25% της αεροπορικής εταιρείας του ομίλου.
  • Οι βασικές πιστώτριες τράπεζες και οι ομολογιούχοι της Thomas Cook θα δώσουν επιπλέον 450 εκατ. στερλίνες για το 75% της αεροπορικής εταιρείας και έως το 25% της τουριστικής επιχείρησης.

Το σχέδιο διάσωσης, το οποίο, πάντως, για να προχωρήσει προϋποθέτει διάφορες εγκρίσεις, όπως ανέφερε η Thomas Cook, θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της μετοχικής συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων, όμως, όπως τονίζει, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί το μέλλον του ομίλου.

Το σχέδιο πρόκειται να εφαρμοστεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

H Fosun Tourism, ιδιοκτήτρια των Club Med, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Thomas Cook.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Thomas Cook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ιδιοκτήτης της Club Med Fosun ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Thomas Cook και οι δύο είχαν συζητήσει από τον Ιούλιο για νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα