Thomas Cook: Ο Τούρκος επενδυτής απαιτεί να έχει λόγο στο σχέδιο ανάκαμψης- Ρώσος αγόρασε το 3,4%

08 Aug 2019, 13:34 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Thomas Cook: Ο Τούρκος επενδυτής απαιτεί να έχει λόγο στο σχέδιο ανάκαμψης- Ρώσος αγόρασε το 3,4%

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό ρώσος επενδυτής, με την ονομασία  Lilia Rodionova, εξαγόρασε το 3,4% των μετοχών της Thomas Cook λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της επένδυσης του Τούρκου μεγιστάνα Neset Kockar.

Η σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αποκαλύπτει μόνο ότι η Rodionova είναι εγγραμμένη στη ρωσική πόλη Ulyanovsk.

Εν τω μεταξύ ο Kockar, ιδρυτής της τουρκικής Anex Tourism Group, ο οποίος αύξησε το μερίδιό του στην Thomas Cook από 6,71% σε 8% στις 31 Ιουλίου, φέρεται να απαιτεί να έχει ρόλο και λόγο στα στρατηγικά σχέδια ανάκαμψης του τουρ οπερέιτορ.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Bloomberg αναφέρει ότι η πρόταση της Fosun για το πακέτο διάσωσης του τουρ οπερέιτορ ύψους 750 εκατ. λιρών πιθανόν υπερ-εκτιμά την κλίμακα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Thomas Cook.

Δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει μακροπρόθεσμο πλάνο για την Thomas Cook και βρίσκεται σε επαφή με επενδυτικές τράπεζες που συνεργάζονται μαζί του και με τη Fosun. Ωστόσο είπε ότι δεν βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με τη διοίκηση της Thomas Cook.

Σκοπός μου, τόνισε, δεν είναι να βγάλω κέρδη από τις μετοχές της Thomas Cook. Όλοι τη βλέπουν ως μια χαλασμένη μηχανή όμως πιστεύω ότι εάν ληφθούν τα σωστά μέτρα θα γίνει ένα εξαιρετικό μηχάνημα που μπορεί να λειτουργήσει ξανά αποτελεσματικά, υπογράμμισε.

Peter Fankhauser: Η διοίκηση της Fosun σέβεται το brand της Thomas Cook

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος του τουρ οπερέιτορ, Peter Fankhauser, σε συνέντευξή του στο FWV, τονίζει ότι δεν πιστεύει ότι η Fosun θα προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στις επιχειρήσεις τουρ οπερέιτινγκ.

Η Thomas Cook είπε, αποκλείω ότι θα πάρει κινεζική εικόνα. Έχουμε συνεργαστεί επιτυχώς μια τετραετία με τη Fosun και έχουμε κοινοπραξία στην Κίνα με 320.000 πελάτες. Η διοίκηση της Fosun σέβεται το brand της Thomas Cook.

Όσον αφορά τη μελλοντική στρατηγική του τουρ οπερέιτορ, ο κ. Fankhauser υπογράμμισε τη σημασία προσφοράς διαφοροποιημένων προϊόντων, ποιότητας και υπηρεσιών καθώς και ευέλικτης λειτουργίας. Η επιλογή προτιμώμενων ξενοδοχειακών δωματίων, κράτησης ξαπλώστρας, η ψηφιακή εφαρμογή του τουριστικού οδηγού μας και η ποιότητα υπηρεσιών μας δείχνουν την πορεία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κόνσεπτ ξενοδοχείων όπως τα Casa Cook και Cook’s Club, τα οποία έχουν προκαλέσει εξαιρετικό ενδιαφέρον στους συνεργάτες πωλήσεων και τους πελάτες μας, τόνισε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα