Thomas Cook: Στον Τούρκο ιδιοκτήτη της ANEX Tour το 6,7% του ομίλου

01 Aug 2019, 13:27 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Thomas Cook: Στον Τούρκο ιδιοκτήτη της ANEX Tour το 6,7% του ομίλου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 6,7% του ομίλου της Thomas Cook απέκτησε ο Τούρκος ιδιοκτήτης του τουρ οπερέιτορ ANEX Tour, Neshet Kochkar, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

Το τελευταίο τριήμερο, ο Τούρκος επιχειρηματίας απέκτησε 1,5 εκατ. μετοχές του τουρ οπερέιτορ, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της Thomas Cook να αυξηθεί κατά 75,4 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα η Thomas Cook αναμένει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με το βασικό επενδυτή της, την κινεζική Fosun, προσδοκώντας σχεδόν 820 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της συναλλαγής.

Ο Neshet Kochkar είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης του ομίλου Anex Tourism που δραστηριοποιείται στη Ρωσία, την Ουκρανία, το Καζακστάν και τη Γερμανία, καθώς και ως Orex Travel στην Τσεχία, τη Σλοβακία και την Πολωνία.

Ο όμιλος χρησιμοποιεί 26 αεροσκάφη Boeing με 3 διαφορετικές αεροπορικές εταιρίες στη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Γερμανία με το brand Azur Air.

Ο Anex Tour διακινεί 3 εκατ. τουρίστες ετησίως στην Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή, την Ασία και την Καραϊβική.

Η εταιρία διαθέτει επίσης ξενοδοχεία στην Τουρκία και ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Κύπρο, την Αίγυπτο, το Βιετνάμ και την Ταϋλάνδη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Fosun συνέβαλλε στην αναδιάρθρωση του ομίλου της Thomas Cook με το ποσό των 750 εκατ. λιρών.

Η Fosun, ιδιοκτήτρια των Club Med, σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιο της στην Thomas Cook (18%) σε πλειοψηφικό στο κομμάτι τουρ οπερέιτορ και σε μειωψηφικό στο τμήμα αερομεταφορών.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα