Thomas Cook: Υποβάθμιση από Fitch και Standard & Poor's

24 May 2019, 15:39 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Thomas Cook: Υποβάθμιση από Fitch και Standard & Poor's

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι οίκοι Fitch και Standard & Poor's επιβεβαίωσαν την υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας του Thomas Cook Group. Ο οίκος Fitch μάλιστα εκτιμά ότι η εταιρία μπορεί να αντιμετωπίσει έλλειψη ρευστότητας στα τέλη της χρονιάς λόγω αδύναμων πωλήσεων.

Έπειτα από ανακοίνωση οικονομικών αναλυτών στις 23 Μαϊου, οι μετοχές της Thomas Cook στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου έπεσαν κατά 10% στην αρχή της ημέρας ανακτώντας έδαφος αργότερα.

Σήμερα το μέλλον του παλαιότερου τουρ οπερέιτορ στην ιστορία του παγκόσμιου τουρισμού, εξαρτάται από το αν θα καταφέρει να πουλήσει τους αερομεταφορείς του ή αν θα εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση, για να διασφαλίσει τη ρευστότητά του, όπως αναφέρουν οι αναλυτές. 

Ο τουρ οπερέιτορ διαπραγματεύτηκε τον Οκτώβριο χρηματοδότηση ύψους 300 εκατ. λιρών εάν επιτύχει τους στόχους πωλήσεων. 

O oίκος Fitch εκτιμά σε ανακοίνωσή του ότι τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας και το σύνολο της απόδοσής της θα είναι χαμηλότερο από την προηγούμενη πρόβλεψή μας, καθώς η εταιρία κατέγραψε μείωση κρατήσεων σε βασικές αγορές, αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό και αντιμετωπίζει τις συνέπειες της αβεβαιότητας που περιβάλλει το Brexit.

Την ίδια ώρα, ο οίκος Standard & Poor's αποδίδει την υποβάθμιση στις ήπιες συνθήκες αγοράς καθώς και στην αβέβαιη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την πώληση των αεροπορικών εταιριών. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα