Πολλοί μνηστήρες για την Thomas Cook

22 Apr 2019, 15:41 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Πολλοί μνηστήρες για την Thomas Cook

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H κινεζική επενδυτική εταιρία Fosun συγκαταλέγεται μεταξύ των ενδιαφερομένων αγοραστών για μέρος των δραστηριοτήτων ή και ολόκληρου του τουρ οπερέιτορ Thomas Cook.

Yπενθυμίζεται οτι ο όμιλος Fosun έχει ήδη το 11% στην Thomas Cook, έχει δημιουργήσει κοινοπραξία με την Thomas Cook στην Κίνα, ενώ έχει αποκτήσει, μεταξύ άλλων, και τα Club Med.

Η Thomas Cook καταγράφει μείωση της ζήτησης για πακέτα διακοπών, έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στο διαδίκτυο. Από τον Φεβρουάριο γνωστοποίησε ότι προτίθεται να πουλήσει τον αερομεταφορέα της, ενώ τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε το κλείσιμο 21 καταστημάτων της στη Βρετανία και περικοπές 300 θέσεων εργασίας.

Τόσο η Fosun International όσο και οι επενδυτικοί όμιλοι KKR και EQT είναι ανάμεσα στους μνηστήρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση μέρους ή ολόκληρου του τουρ οπερέιτορ Thomas Cook, σύμφωνα με το Sky News.

Πηγές της κινεζικής εταιρείας, πάντως, ανέφεραν στο Sky News ότι είναι πιθανό να περάσουν μήνες έως ότου κατατεθεί επίσημη προσφορά και ενδέχεται τελικά αυτό να μη γίνει.

Η Thomas Cook ιδρύθηκε το 1841 από τον ομώνυμο επιχειρηματία στην Αγγλία και είναι η παλαιότερη ταξιδιωτική επιχείρηση της Βρετανίας. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουρ οπερέιτορ στον κόσμο με πωλήσεις ύψους 9,6 δισ. λιρών τη χρονιά που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, διακινώντας 19 εκατ. πελάτες. Απασχολεί 21.000 εργαζομένους και έχει 200 επώνυμα ξενοδοχεία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα