H Thomas Cook παραδέχεται ότι παραβίασε τους όρους δανεισμού της

15 Apr 2019, 14:57 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

H Thomas Cook παραδέχεται ότι παραβίασε τους όρους δανεισμού της

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εντείνονται οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση του μεγάλου τουρ οπερέιτορ Thomas Cook έπειτα από ανακοίνωση της εταιρίας προς τους μετόχους ότι ενδέχεται να έχει παραβιάσει σε τακτική βάση τα όρια δανεισμού.

Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση την Παρασκευή, ο οργανισμός αναφέρει ότι ο ΔΣ έλαβε συμβουλές από τρίτους οτι η τρέχουσα ερμηνεία των άρθρων σχετικά με τα όρια δανεισμού ενδέχεται να έχει οδηγήσει την εταιρία, «σε ορισμένες περιόδους στο παρελθόν», να επιτρέψει «κατά λάθος» επίπεδο δανεισμού που ξεπέρασε το επιτρεπόμενο όριο.

Μια συνέπεια πιθανών τεχνικών παραβιάσεων είναι οτι η εταιρία μπορεί να μην είναι σε θέση να ανατρέψει τις υπάρχουσες πιστωτικές διευκολύνσεις για την καθημερινή διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων, όπως έπραξε τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η εταιρία ζητεί από τους μετόχους να αναστείλουν τα όρια δανεισμού για περιορισμένη περίοδο.

Το ζήτημα ήρθε στην επιφάνεια μέσα από τη στρατηγική έκθεση για τον αερομεταφορέα της για το πώς θα συμβάλλει στη μείωση του χρέους.

Ο όμιλος ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο οτι αναζητά αγοραστή για τον αερομεταφορέα καθώς δυσκολεύεται να διαχειριστεί τον αντίκτυπο της αβεβαιότητας του Brexit, του περυσινού κύματος καύσωμα στο Ην. Βασίλειο και της αλλαγής της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα