TUI: Μεταφορά κρατήσεων από τις πτήσεις με Boeing 737 Max 8 σε εναλλακτικά αεροσκάφη

14 Mar 2019, 12:39 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

TUI: Μεταφορά κρατήσεων από τις πτήσεις με Boeing 737 Max 8 σε εναλλακτικά αεροσκάφη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε αντικατάσταση των αεροκασφών τύπου Boeing 737 Max 8 προέβη η TUI, ώστε να μπορέσει να καλύψει πλήρως τις ανάγκες αερομεταφορών την περίοδο του Πάσχα για ταξίδια από το Ην. Βασίλειο και το Benelux, έπειτα από την απαγόρευση πτήσεων που επεβλήθη για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών στην Ευρώπη, εξαιτίας των πρόσφατων δυστυχημάτων.

Όπως επισημαίνει ο τουρ οπερέιτορ, η Γερμανία δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές, σε πρώτη φάση, καθώς δεν χρησιμοποιούνται τέτοια αεροσκάφη, όμως σε άλλες χώρες χρειάζονται αλλαγές, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της TUIfly, Aage Dünhaupt.

Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθεί ανεκμετάλλευτη διαθεσιμότητα θέσεων καθώς και μεταφορά των κρατήσεων των επιβατών σε άλλες πτήσεις. Ωστόσο, παραμένει με ερωτηματικό το πόσο θα διαρκέσει η απαγόρευση στις πτήσεις με τύπο αεροσκαφών 737 Max 8.

Ο στόλος αεροσκαφών της TUI περιλαμβάνει 15 αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max 8, τα οποία εξυπηρετούν δρομολόγια από το Ην. Βασίλειο και το Benelux προς τα Κανάρια και το Cape Verde. 

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα επρόκειτο να γίνει παράδοση ενός τέτοιου αεροσκάφους στηνν TUIfly Γερμανίας.

Οι ενημερώσεις ασφαλείας που απαιτούνται για τα αεροσκάφη αυτά από την κατασκευάστρια εταιρία, αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, και απαιτείται εκπαίδευση των πληρωμάτων της TUI.

Εν τω μεταξύ, η Norwegian ανακοίνωσε οτι θα ζητήσει αποζημίωση από την κατασκευάστρια εταιρία. Το κόστος που προκύπτει από την απαγόρευση κυκλοφορίας των αεροσκαφών θα πρέπει να καλυφθεί από την Boeing, τονίζει ο αερομεταφορέας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα