Thomas Cook: Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός στη Γερμανία φέτος η Ελλάδα

05 Mar 2019, 13:26 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Thomas Cook: Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός στη Γερμανία φέτος η Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tρίτος πιο περιζήτητος προορισμός για διακοπές το καλοκαίρι του 2019 είναι η Ελλάδα, μετά την Ισπανία, στην πρώτη θέση, και την Τουρκία, στη δεύτερη, σύμφωνα με την εικόνα τάσεων στην ταξιδιωτική αγορά της Γερμανίας που παρουσιάζει ο τουρ οπερέιτορ Thomas Cook.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο σημαντικότερος προορισμός της χρονιάς στην Ελλάδα για τους Γερμανούς θα είναι η Κρήτη, ενώ έχουν γίνει προσθήκες στο πρόγραμμα της Thomas Cook νέων προορισμών για τους οποίους παρατηρείται αυξημένη ζήτηση, όπως η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Θάσος.

Η Ισπανία παραμένει πρώτη για άλλη μια χρονιά (Κανάρια, Βαλεαρίδες και ενδοχώρα) με τη Μαγιόρκα να είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής σε επίπεδο μεμονωμένων προορισμών. 

Η Τουρκία παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση της ζήτησης σε σχέση με πέρυσι και στον Thomas Cook.

Το καλοκαίρι του 2019 ο τουρ οπερέιτορ θα προσφέρει συνολικά διαμονή σε σχεδόν 200 ξενοδοχεία, 16 εκ των οποίων είναι νέα.

Η Ελλάδα δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για οικογενειακές διακοπές

Επιπλέον, στο brand του Thomas Cook, Neckermann Reisen, παρατηρείται αυξημένη ζήτηση από οικογένειες για διακοπές το ερχόμενο καλοκαίρι, οι οποίες προτιμούν τις ελκυστικές προσφορές την περίοδο των προκρατήσεων. Τα οικογενειακά ταξίδια για τα οποία έγινε κράτηση μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου, παρουσίασαν αύξηση 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η Τουρκία επανέρχεται ως δημοφιλής προορισμός οικογενειακών διακοπών για τους Γερμανούς με μερίδιο περίπου 60% στον Neckermann Reisen. Ωστόσο, προηγούνται η Αίγυπτος (70%), η Ελλάδα (64%) και η Βουλγαρία (63%).

Μεγάλη ζήτηση καταγράφεται και για εξατομικευμένες υπηρεσίες στα ξενοδοχεία, όπως η υπηρεσία My Room και My Sun Lounger ενώ νέες επιπλέον υπηρεσίες για το καλοκαίρι του 2019 είναι το καθυστερημένο τσεκ άουτ μέχρι το απόγευμα, που προσφέρεται σε 52 ξενοδοχεία στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα