DER Touristik: Απογοητευτικές οι προκρατήσεις στη Γερμανία για το 2019- Άνοδος για 3 ελληνικά νησιά

26 Feb 2019, 11:16 | TOUR OPERATORS

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

DER Touristik: Απογοητευτικές οι προκρατήσεις στη Γερμανία για το 2019- Άνοδος για 3 ελληνικά νησιά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Χαμηλότερες των προσδοκιών είναι οι προκρατήσεις που πραγματοποιούνται στον γερμανό τουρ οπερέιτορ DER Touristik το πρώτο δίμηνο της χρονιάς για διακοπές το καλοκαίρι του 2019.

Σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ, αυτό πιθανόν οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στη βόρεια Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι, οδηγώντας τους Γερμανούς να μεταθέτουν τον προγραμματισμό διακοπών για αργότερα.

Ιταλία, Κροατία και Κανάρια έχουν λιγότερες κρατήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, η ζήτηση για Βαλεαρίδες βρίσκεται στα περυσινά επίπεδα ενώ, αντίθετα, οι κρατήσεις για Ρόδο, Κω και Κέρκυρα στον DER Touristik παρουσιάζουν ξεκάθαρη άνοδο.

Προσιτοί προορισμοί όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία παρουσιάζουν διψήφια αύξηση κρατήσεων, ενώ η Τουρκία ξεπέρασε όλους τους κλασικούς Μεσογειακούς προορισμούς με αύξηση άνω του 50%. 

Πολλοί μακρινοί προορισμοί, όπως η Δομινικανή Δημοκρατία, η Τανζανία και η Κένυα καταγράφουν επίσης διψήφια ποσοστά ανόδου. 

Το μεγαλύτερο μερίδιο προκρατήσεων για το καλοκαίρι αφορά την Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Η ζήτηση φαίνεται να μετακινείται από κλασικούς προορισμούς όπως η Ιταλία και τα Κανάρια προς εναλλακτικούς. Για παράδειγμα, η Δομινικανή Δημοκρατία, κλασικός χειμερινός προορισμό, αναπτύσσεται σε δωδεκάμηνο προορισμό.

Η Αλβανία επίσης παρουσιάζει αύξηση ζήτησης που ξεπερνά το 50% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της DER Touristik Κ. Ευρώπης, κ. René Herzog, οι Γερμανοί φέτος θα ξεκινήσουν τον προγραμματισμό διακοπών αργότερα από το συνηθισμένο, και για να τονωθεί η ζήτηση ο τουρ οπερέιτορ αυξάνει τις προσφορές προκρατήσεων.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα