Ρώσοι t.o’s: Γιατί η Ρόδος δε μπορεί να έχει τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο

05 Mar 2018, 08:58 | TOUR OPERATORS

TornosNews.gr

Ρώσοι t.o’s: Γιατί η Ρόδος δε μπορεί να έχει τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συγκρατημένοι εμφανίζονται οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ για την ανταπόκριση της ρωσικής αγοράς ταξιδιωτών στα σχέδια του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού να προωθήσει τη Ρόδο στις αγορές του εξωτερικού ως προορισμό διακοπών για όλο τον χρόνο.

Οι τουρ οπερέιτορ πιστεύουν ότι η Ρόδος δεν θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για τους Ρώσους το χειμώνα γιατί, μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον της εν λόγω αγοράς τους χειμερινούς μήνες εστιάζεται σε θερμότερα κλίματα και στις διακοπές παραλίας.

Στον ANEX Tour πιστεύουν ότι παρά το γεγονός ότι το κλίμα στο νησί το χειμώνα είναι πολύ καλό, η κίνηση από τη Ρωσία δεν θα αυξηθεί σημαντικά τους χειμερινούς μήνες γιατί οι Ρώσοι προτιμούν χειμερινές διακοπές σε θερμότερους προορισμούς, κυρίως Ασιατικούς (Ταϋλάνδη, Βιετνάμ και Ινδία) ή τα ΗΑΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μουζενίδη, κ. Γιώργος Μασμανίδης, μιλώντας στην ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, επισημαίνει ότι παρά την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών της Ρόδου, το νησί χρειάζεται απευθείας πτήσεις καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς για να γίνει προορισμός 365 ημερών. 

Με πτήσεις μέσω Αθηνών ή Θεσσαλονίκης, τόνισε, το νησί δε θα μπορέσει να τοποθετηθεί στην αγορά ως προορισμός για όλο το χρόνο.

Επιπλέον, όπως είπε, τα ξενοδοχεία της Ρόδου, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν 12 μήνες χρόνο, ιδιαίτερα στην πόλη της Ρόδου και τις γύρω περιοχές, χρειάζεται να υιοθετήσουν πιο ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική με πολύ πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Στον Biblio-Globus εκτιμούν ότι πολλά από τα ξενοδοχεία του νησιού δεν είναι προετοιμασμένα να λειτουργήσουν με ποιοτικές υπηρεσίες τη χαμηλή σεζόν. Ο αριθμός των τετράστερων και πεντάστερων ξενοδοχείων που θερμαινόμενες πισίνες και κέντρα σπα που λειτουργούν το χειμώνα είναι περιορισμένος. Πολλά ποιοτικά ξενοδοχεία δεν είναι έτοιμα να ρίξουν τις τιμές τους το χειμώνα στο ελάχιστο, καθώς η συντήρηση ενός τέτοιου ξενοδοχείου απαιτεί εργασίες και μεγάλο προσωπικό, υποστηρίζει ο οργανισμός.

Η TUI Ρωσίας εκτιμά ότι οι χειμερινές συνθήκες στη Ρόδο είναι λιγότερο άνετες σε σχέση με της Κύπρου, για παράδειγμα. Η μέση θερμοκρασία στο νησί την ημέρα, κατά το μήνα Δεκέμβριο, είναι στους 15 βαθμούς κελσίου ενώ το χειμώνα υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα βροχής. Επιπλέον, τη χειμερινή σεζόν πολλά καταστήματα και τουριστικές υποδομές παραμένουν κλειστά.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα