Καταφύγιο δυναμικότητας 85 τουριστικών σκαφών της "Ικτίνος" στη Σητεία

06 Jun 2022, 08:36 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Καταφύγιο δυναμικότητας 85 τουριστικών σκαφών της "Ικτίνος" στη Σητεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος Σητείας γνωμοδότησε θετικά επί της ανανέωσης των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: Καταφύγιο δυναμικότητας 85 τουριστικών σκαφών της εταιρείας ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε, στη θέση Όρμος Φανερωμένης.

Η παρούσα μελέτη αφορά στην ανανέωση παλαιότερης έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου το οποίο υπογραμμίζεται ότι δεν έχει υλοποιηθεί. Το έργο αναφέρεται στην κατασκευή και λειτουργία του καταφυγίου και στη δημιουργία προστατευμένης θαλάσσιας ζώνης για την ανάπτυξη ναυταθλητικών δραστηριοτήτων με ταυτόχρονη προσάμμωση της ακτής για τη δημιουργία αμμώδους παράλιας στη θέση Όρμος Φανερωμένης. Θα αναπτυχθεί στις βόρειες ακτές του Ν. Λασιθίου στον Όρμο Φανερωμένης, σε απόσταση περίπου 5 χλμ. (σε ευθεία) δυτικά της πόλης της Σητείας και 3 χλμ. από το αεροδρόμιο της Σητείας.

Πρόκειται να εγκατασταθεί έμπροσθεν της αδειοδοτημένης ξενοδοχειακής μονάδας, ιδίας εκμετάλλευσης, 5 αστέρων, δυναμικότητας 449 κλινών με Ειδικές Τουριστικές Υποδομές (Συνεδριακό Κέντρο δυναμικότητας 200 ατόμων και Κέντρου Θαλασσοθεραπείας δυναμικότητας 100 ατόμων). Η δημιουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών σχετίζεται με το γενικότερο σχεδιασμό επεκτάσεως των δραστηριοτήτων του Τουριστικού Συγκροτήματος της ΙΚΤΙΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. στον τομέα του θαλάσσιου τουρισ

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα