Νέα μαρίνα στην Ηγουμενίτσα για 340 σκάφη

18 Apr 2022, 08:33 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Νέα μαρίνα στην Ηγουμενίτσα για 340 σκάφη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με κοινή απόφαση των υπουργών Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά εγκρίθηκε η χωροθέτηση του Νέου Τουριστικού Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Η μαρίνα καταλαμβάνει συνολικά θαλάσσιο μέτωπο μήκους περίπου 700 μ. Το εξωτερικό έργο προστασίας της μαρίνας από τους κυματισμούς συνίσταται από τον πλωτό κυματοθραύστη συνολικού μήκους 520 μ. Ανατολικά του κυματοθραύστη διαμορφώνονται παραλιακά κρηπιδώματα μήκους 517 μ., ενώ πίσω από αυτά διαμορφώνεται με επίχωση, η χερσαία ζώνη της μαρίνας. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας εκτείνεται και δυτικά του κυματοθραύστη (και της παραλιακής κρηπίδωσης) κατά περίπου 80 μ. Οι επιχώσεις του τμήματος αυτού προστατεύονται/επενδύονται από πρανές από φυσικούς ογκολίθους.

Για την πρόσδεση των σκαφών χρησιμοποιούνται 4 πλωτοί προβλήτες συνολικού μήκους περίπου 860 μ., που διατάσσονται κάθετα στα παραλιακά κρηπιδώματα. Η μαρίνα διαθέτει νηοδόχο για την εξυπηρέτηση travelift, καθώς και ράμπα για την ανέλκυση/καθέλκυση σκαφών. Με την προτεινόμενη διάταξη έργων δημιουργούνται συνολικά 340 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα