Μαρίνα στην Αττική κυρίως για επαγγελματικά σκάφη ζητεί ο ΣΙΤΕΣΑΠ

05 Feb 2022, 11:03 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Μαρίνα στην Αττική κυρίως για επαγγελματικά σκάφη ζητεί ο ΣΙΤΕΣΑΠ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το αίτημα για τη χωροθέτηση νέας επαγγελματικού σκοπού μαρίνας στην Αττική έθεσε στη  νέα Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ. Το αίτημα τέθηκε κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης γνωριμίας και  ανταλλαγής απόψεων για την ανάπτυξη του Ελληνικού γιώτινγκ.

Το αίτημα αφορά στη δημιουργία μιας νέας μαρίνας κυρίως για επαγγελματικά σκάφη, οι προδιαγραφές της οποίας θα στοχεύουν στις υποδομές και υπηρεσίες που χρειάζεται το επαγγελματικό σκάφος, και που είναι σαφώς διαφορετικές αλλά και λιγότερες, από τις συνήθεις μαρίνες υψηλών προδιαγραφών, όπως οι περισσότερες της Αττικής. Αυτό το αίτημα έχει επανειλημμένα υποβάλει ο ΣΙΤΕΣΑΠ σε όλους τους Υπουργούς Τουρισμού από το 2018 μέχρι σήμερα, χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα οι επαγγελματίες μελέτησαν όλο το  Νοτιο-Ανατολικό παράκτιο μέτωπο και υπέβαλαν Προκαταρκτική Μελέτη όπου προσδιορίζονται οκτώ (8) συγκεκριμένες θέσεις που συνιστώνται για χωροθέτηση επαγγελματικού σκοπού μαρίνας, που θα παρέχει και δυνατότητες εργασιών συντήρησης και επισκευών των ελλιμενιζόμενων σκαφών.

Ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Λουτριώτης εξήγησε στην Γενική Γραμματέα, το σημαντικό πρόβλημα ανάγκης θέσεων ελλιμενισμού, που έχει δημιουργηθεί για τα επαγγελματικά σκάφη στην Αττική, ιδίως μετά την παραχώρηση για ιδιωτική χρήση τη Μαρίνας Αλίμου, που παραδοσιακά ήταν η επαγγελματική βάση του κλάδου. Τα τελευταία χρόνια και ιδίως λίγο πριν την πανδημία, με παραγγελίες και νέες αγορές, ο επαγγελματικός στόλος αναμένεται να αυξηθεί και να χρειάζονται περίπου 500 ακόμα νέες θέσεις ελλιμενισμού. 

Η Γενική Γραμματέας κα Αναστασοπούλου, άκουσε με προσοχή το ΔΣ του ΣΙΤΕΣΑΠ, επισημαίνοντας ότι αντιλαμβάνεται τις ιδιαιτερότητες του κλάδου του γιώτινγκ, και ζήτησε να ενημερωθεί γενικότερα για την δραστηριότητα και την διάχυσή της σε όλη την Ελλάδα. Αυτό, έδωσε αφορμή στους εκπροσώπους του ΣΙΤΕΣΑΠ να αναφερθούν στον θεσμό των τοπικών εκπροσώπων στις διάφορες περιοχές μεγαλύτερης δραστηριότητας, που είναι δώδεκα, και με την υποστήριξη των οποίων παρακολουθούνται τοπικές ιδιαιτερότητες, χαρακτηριστικά, ανάγκες και προβλήματα, και έτσι διατηρείται και αμεσότερη επαφή του Σωματείου με τα μέλη του σε όλη την επικράτεια.

Συζητώντας τις ανάγκες ελλιμενισμού στην περιφέρεια, ο κ. Λουτριώτης επεσήμανε τη σημασία της ταχείας διαδικασίας για την εγκατάσταση πλωτών εξεδρών, περιέγραψε την πρόταση που έχει υποβάλει ο ΣΙΤΕΣΑΠ στον κ. Υπουργό Ναυτιλίας για το θέμα, και δεδομένου ότι περιλαμβάνεται στις συναρμοδιότητες με το Υπουργείο Τουρισμού, ζήτησε την διευκόλυνση του Υπουργείου Τουρισμού, για τις απαραίτητες εγκρίσεις. 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα