Γιώργος Βερνίκος: Αύξηση των ναυλώσεων στο γιώτινγκ το 2020

14 Feb 2020, 19:43 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Γιώργος Βερνίκος: Αύξηση των ναυλώσεων στο γιώτινγκ το 2020

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την εκτίμηση ότι οι ναυλώσεις στο γιώτινγκ θα καταγράψουν αύξηση το 2020 έκανε ο Πρόεδρος της VERNICOS YACHTS κ. Γιώργος Βερνίκος σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή τη συμπλήρωση 45 ετών από την ίδρυση της εταιρείας και την κοπή της πρωτοχρονιάτικη πίτας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος με παρόντες εκπροσώπους της Πολιτείας, τους εργαζόμενους, συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας, φίλους του θαλάσσιου τουρισμού και εκπροσώπους του τουριστικού και ναυτιλιακού κόσμου.

Στην ομιλία του ο κ.Βερνίκος έκανε μία σύντομη αναφορά στους γενικότερους παράγοντες που επηρεάζουν το θαλάσσιο τουρισμό, στην ιστορία του γιώτινγκ και τις προοπτικές που ανοίγονται στο άμεσο μέλλον. Αναφέρθηκε στον ιδιότυπο οικονομικό ανταγωνισμό στο θαλάσσιο τουρισμό που δέχεται η χώρα μας στο Αιγαίο από την Τουρκία και την ανάγκη ισχυρής πολιτικής βούλησης για ν’ αντιμετωπιστούν τα θέματα και τα δύσκολα προβλήματα. Συνεχάρη το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, την ασφάλεια και τον περιορισμό των παράνομων ναυλώσεων. 

Αναφερόμενος στη μαρίνα Αλίμου τόνισε την ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη για τα επαγγελματικά σκάφη, τη σωστή εξυπηρέτησή τους και την απρόσκοπτη λειτουργία τους με την άμεση ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών. Τόνισε τη σημασία τα επαγγελματικά σκάφη να είναι πρωτοπόρα σε όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα του ΦΠΑ για τα σκάφη και την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση. Αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης του ηλεκτρονικού μητρώου, την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών Νηολογίου, στα θέματα εκπαίδευσης και στο πρόβλημα των skippers. Ανέφερε ότι το 2020 προβλέπεται αύξηση των ναυλώσεων και ότι ήδη συντελούνται σημαντικές αλλαγές στο μάρκετινγκ του γιώτινγκ λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων. 

Παράλληλα θα υπάρξει πίεση στα οικονομικά αποτελέσματα των επαγγελματιών του κλάδου λόγω του έντονου ανταγωνισμού. Τόνισε ότι η θάλασσα ενώνει και όλοι όσοι ασχολούνται μαζί της είναι μια μεγάλη οικογένεια που οραματίζεται τη Μεσόγειο σαν μια θάλασσα ειρήνης και ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

Σύντομους χαιρετισμούς με ευχές για τον κλάδο και τη VERNICOS YACHTS απηύθυναν o Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία της VERNICOS YACHTS, καθώς και οι: Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι πρ. Υπουργοί Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης και Γιάννης Διαμαντίδης, οι Βουλευτές Δημήτρης Μαρκόπουλος και Νίκος Μανωλάκος, ο πρ. Βουλευτής και Αντιδήμαρχος Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου, η Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά Ειρήνη Νταιφά, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ Ιωάννης Πολύζος, ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος και Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Υποναύαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνοκινέζικης Οικονομικής Συνεργασίας Φώτης Προβατάς, ο Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος Βασίλης Λογοθέτης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Βασίλης Πολίτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελλιάτος, ο Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης. η Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ Ελένη Βρυώνη και ο Πρόεδρος του ΕΣΜΕΘ Γεώργιος Κολλίντζας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα