Εκσυγχρονίζεται το αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα στην Πρέβεζα

12 Jun 2019, 09:44 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Εκσυγχρονίζεται το αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα στην Πρέβεζα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα Πρέβεζας, βρίσκεται στη δυτική ακτή προς το Ιόνιο Πέλαγος, στο νότιο άκρο του όρμου Νικοπόλεως.

Το καταφύγιο εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή 35 αλιευτικά σκάφη, επαγγελματικά και μη, καθώς και μικρά σκάφη αναψυχής τη θερινή περίοδο. Η υφιστάμενη κατάσταση, προσφέρει μικρή δυνατότητα εξυπηρέτησης και μόνο υπό την σκέπη του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου, με μικρά λειτουργικά βάθη σε ότι αφορά στο κρηπίδωμα καθώς και με προβλήματα ελλιμενισμού το χειμώνα σε περιόδους πνοής ισχυρών ανέμων και των κυματισμών που προσβάλλουν την περιοχή. Για την αντιστροφή της ανωτέρω κατάστασης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αλιευτικών αλλά και των τουριστικών σκαφών, ο Δήμος Πρέβεζας και η Περιφέρεια Ηπείρου ενέκριναν την προγραμματική σύμβαση βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του καταφυγίου, προϋπολογισμού 2.887.000 ευρώ.

Τα έργα βελτίωσης του καταφυγίου θα αξιοποιήσουν το διαθέσιμο θαλάσσιο χώρο της υφιστάμενης λιμενολεκάνης, παρέχοντας δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγαλύτερου αριθμού αλλά και μεγέθους σκαφών. Παράλληλα, αίρονται τα προβλήματα της υφιστάμενης λιμενικής υποδομής με αποκατάσταση των ζημιών του υπήνεμου μόλου, καλύτερη θωράκιση του προσήνεμου και κρηπίδωση της παραλιακής πλευράς του καταφυγίου. Τέλος, το ανωτέρω έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός πενταετίας.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα