Ηλεκτρονική εφαρμογή Τέλους Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων

13 May 2019, 10:54 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Ηλεκτρονική εφαρμογή Τέλους Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 9  Μαΐου είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η ηλεκτρονική εφαρμογή για το Τέλος Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων (ΤΕΠΑΗ). Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και στην αγγλική γλώσσα.

Η πληρωμή του ΤΕΠΑΗ πραγματοποιείται με όλους τους διαθέσιμους ηλεκτρονικούς τρόπους.

To ΤΕΠΑΗ αφορά όλα τα πλοία άνω των επτά (7) μέτρων: α) ιδιωτικά πλοία αναψυχής, β) επαγγελματικά πλοία αναψυχής ολικής ναύλωσης του ν. 4256/14, γ) επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια του ν. 4254/14 και δ) πλοία που έχουν χαρακτηριστεί επαγγελματικά σύμφωνα με το δίκαιο άλλης χώρας και για το λόγο αυτό επιβαρύνονται με ΤΕΠΑΗ ως ιδιωτικά πλοία αναψυχής.

Στην ενότητα eTEPAI έχουν επίσης αναρτηθεί επικαιροποιημένες συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, αναφορικά με ζητήματα υπολογισμού και πληρωμής του ΤΕΠΑΗ, καθώς και ενημερωτικό φυλλάδιο (μπροσούρα) στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και τουρκική γλώσσα.

Τέλος η ΑΑΔΕ ενημερώνει ότι όλα τα πλοία που βρίσκονταν στις 09/05/2019, πρώτη ημέρα εφαρμογής του ΤΕΠΑΗ, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, έχουν περιθώριο δέκα ημερών, δηλαδή έως και 18/05/2019, για να καταβάλλουν το ΤΕΠΑΗ του μηνός Μαΐου.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα