Αποφάσεις για καταφύγια τουριστικών σκαφών σε Πορτοχέλι, Λευκάδα και Ναύπακτο

10 Aug 2018, 09:39 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αποφάσεις για καταφύγια τουριστικών σκαφών σε Πορτοχέλι, Λευκάδα και Ναύπακτο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αποφάσεις για 3 καταφύγια τουριστικών σκαφών σε Πορτοχέλι, Λευκάδα και Ναύπακτο ελήφθησαν από τις αρμόδιες Αρχές. Ειδικότερα:

  • Το υπουργείο Τουρισμού αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των πάσης φύσεως έργων και εγκαταστάσεων του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Πορτοχελίου Δήμου Ερμιονίδας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.
  • Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας ενέκρινε την υποβολή αιτήματος για χωροθέτηση τουριστικού καταφυγίου στη λιμενική εγκατάσταση Περιγιαλίου. Σύμφωνα με το Ταμείο τα τελευταία χρόνια στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου αλλά και ιδιαίτερα στο νησί της Λευκάδας και δη στον βορειανατολικό άξονα του παρατηρείται μία ραγδαία αύξηση των τουριστικών σκαφών λόγω των πολλών νησίδων, των κόλπων και των χαμηλών σε ένταση ανέμων. Όπως σημειώνει το Ταμείο η λιμενική εγκατάσταση Περιγιαλίου περιλαμβάνεται στον βορειοανατολικό άξονα του Δήμου Λευκάδας και μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος της μαρίνας της πόλης της Λευκάδας και του τουριστικού αγκυροβολίου που ολοκληρώνεται στη Βασιλική Λευκάδας, αλλά και του φυσικού κόλπου στο λιμάνι του Βλυχού Λευκάδας.
  • Ο Δήμος Ναυπάκτου έλαβε απόφαση για την υποβολή πρότασης στο Intereg Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 για την χρηματοδότηση τουριστικού καταφυγίου με το ποσό των 2 εκατ. ευρώ.

 

 

 

       

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα