Ο θαλάσσιος τουρισμός προβάλλεται στο East Med Yacht Show 2018

05 May 2018, 11:44 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TornosNews.gr

Ο θαλάσσιος τουρισμός προβάλλεται στο East Med Yacht Show 2018

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η τελετή έναρξης του 17ου East Med Yacht Show 2018 στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά. 

Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Παναγιώτης  Κουρουμπλής, η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου,  ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, ο κ. Πέτρος Κόκκαλης εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά, ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,  η κυρία Ελένη Σταματάκη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Πειραιά και Νήσων, η κυρία Γεωργία Γεννιά Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην A' Πειραιώς, ο κ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Βουλευτής ΝΔ, ο Κ.Κωνσταντίνος Κατσαφάδος Βουλευτής Πειραιά, ο κ.Μάνος Κόνσολας, Βουλευτής ΝΔ και η κυρία Ειρήνη Νταϊφά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά.

Άνοδος στις ναυλώσεις σκαφών το 2018

Ο  κ.Αντώνης Στελλιάτος - Πρόεδρος της  Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού καλωσόρισε τους παρεβρισκόμένους και ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους για την στήριξη τους στο Ελληνικό Επαγγελματικό Yachting. Αναφέρθηκε στην άνοδο που έχει σημειωθεί στις ναυλώσεις των ελληνικών επαγγελματικών σκαφών αυτή τη χρονιά, η οποία οφείλεται αφενώς μεν στο γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί μια ασφαλή χώρα αφετέρου δε στην πάταξη των παράνομων ναυλώσεων. Τονίζοντας την συνεισφορά του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αναφέρθηκε στην περσινή χρονιά κατά την οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις, πρόστιμα και απαγόρευση απόπλου σε περίπου 50 σκάφη μη Κοινοτικής σημαίας και χωρίς ελληνική επαγγελματική άδεια.

«Θέλω να διευκρινίσω ότι η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κι εγώ προσωπικά, θέλουμε όλα τα σκάφη, παγκοσμίως, να έρθουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα μας, αλλά με έναν όρο: Νόμιμα και με ίσους όρους με τα Ελληνικά». Προς αυτή τη κατεύθυνση γίνονται προσπάθειες να οδηγηθεί το Νομοθετικό Πλαίσιο, με παράλληλες συσκέψεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, την ΜΥΒΑ, την GYA και την Ένωση Πρακτόρων. Διότι η Ελλάδα μας είναι μοναδικός προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό και Yachting. Έχουμε 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, 5.000 νησιά και βραχονησίδες. Εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες, φιλοξενία που μόνο ο Έλληνας μπορεί να προσφέρει στον ξένο επισκέπτη, και σε όποιο πέλαγος και να πλέεις, αναπνέεις αέρα πολιτισμού και ιστορίας μοναδικά παγκοσμίως».

Ο κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής εγκαινίασε την έκθεση και αναφέρθηκε στη σημασία των δυνατοτήτων που έρχονται μέσω της θάλασσας, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου. Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με φυσικό, πολιτισμικό, νησιωτικό και γαστρονομικό  πλούτο, με φιλόξενο λαό, η οποία μπορεί παρά τις διαφορές που υπάρχουν διακατέχεται από έναν δημοκρατικό πατριωτισμό. Όλες οι πλευρές εκφράζουν την αγάπη τους για τον τόπο και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα υπάρχει ανάγκη όλοι να προβάλουν τον καλό τους εαυτό. Τόνισε ότι το  Υπουργείο Ναυτιλίας επεδιώξε τη συνεργασία με όλους τους συμβαλόμενους παράγοντες  για την στήριξη τομέων της Ναυτιλίας, όπως η Ναυτική Εκπαίδευση που αποτελεί προτεραιότητα ώστε να ανοίξει ένας νέος δρόμος διεξόδου από την ανεργία, η Ποντοπόρος Ναυτιλία, ο εφοπλισμός και η ακτοπλοϊα. Αξιόποιώντας τους πόρους που διατίθενται στις άγονες γραμμές προς όφελος των πολιτών και των νησιών και συνεχίζοντας παράλληλα την προσπάθεια και σε άλλους τομείς, όπως η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, διατηρείται η αισιοδοξία πως θα βρεθούν λύσεις.

«Σε μια περιοχή που γύρω της φλέγεται η Ελλάδα καλείται να σηκώσει το βάρος ένος παγκόσμιου προβλήματος για το οποίο δεν έχει καμία ευθύνη, του προσφυγικού και του μεταναστευτικού». Παρά τα προβλήματα, ανέφερε ο Υπουργός, η χώρα βαδίζει σταθερά και ένας από τους τομείς που έχει δώσει έμφαση το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι ο θαλάσσσιος τουρισμός. Μέσα από τη δημιουργική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που εμφανίζονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και όλα τα υπόλοιπα Υπουργεία. Τέλος, επένεσε την συμβολή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην υπόθεση της εξυπηρέτησης και στήριξης του τουρισμού, καθώς και στην πάταξη των παράνομων ναυλώσεων, ώστε να έχουμε σήμερα απτά θετικά αποτελέσματα στις ναυλώσεις των σκαφών με ελληνική σημαία. «Η σημερινή έκθεση είναι άλλο ένα δείγμα της προσπάθειας που συντελείται στη χώρα σε ένα δρόμο πραγματικής ανάπτυξης, συγχαίρω τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και σας εύχομαι καλή επιτυχία».

Ο κ.Ιωάννης Πλακιωτάκης, Τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας της ΝΔ και Βουλευτής Λασιθίου, ξεκίνησε την ομιλία του προτείνοντας τον επόμενο χρόνο όλοι οι φορείς του επαγγελματικού yachting να συνεργαστούν σε μια έκθεση σκαφών, καθώς σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, η συνεννόηση ανάμεσα στους φορείς κρίνεται σημαντική, με απότερο στόχο η έκθεση σκαφών στον Πειραιά να γίνει η πρώτη στον κόσμο. Σημείωσε πως για να πραγματοποιηθεί αυτό απαιτείται ανταγωνιστικό θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο, ώστε να ωφεληθεί η ελληνική οικονομία από  τον  κλάδο του yachting, ο οποίος μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη στη χώρα.  Ανέφερε πως θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να αναπτυχθούν ανταγωνιστικές και φιλικές προς το περιβάλλον Μαρίνες, καθώς το 80% του παγκοσμίου yachting δραστηριοποείται στην Ευρώπη, είναι σημαντικό να αναπτυχθεί η αγορά αυτή και στην Ελλάδα και η χώρα  να αποτελέσει το κέντρο του παγκόσμιου yachting.

Η κυρία Ρένα Δούρου στην ομιλία της τόνισε ότι για ακόμα μια χρονιά η Περιφέρεια Αττικής θέτει υπό την αιγίδα της το Ναυτικό Σαλόνι Πειραιά East Med Yacht Show και πως η έμπρακτη αυτή στήριξη δεν είναι μια συγκυριακή αλλά μια στρατηγική επιλογή που έχει ως στόχο την καθιέρωση της Αττικής ως θαλάσσιου τουριστικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας και απήχησης. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός είναι η μεγάλη πρόκληση για την Αττική καθώς η Αττική διαθέτει εκείνες τις κρίσιμες προϋποθέσεις, όπως είναι, για παράδειγμα, η εξαιρετική ακτογραμμή της και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, που μπορούν να την καταστήσουν αναντικατάστατο προορισμό.

«Ο κλάδος του yachting μπορεί να αποτελέσει ισχυρό χαρτί. Έστω κι αν τα περασμένα χρόνια χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες σε σχέση με τις ανταγωνιστικές γειτονικές χώρες. Σήμερα κάνουμε αγώνα δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Και το επιχειρούμε αυτό με την προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών, των μαρινών και των καταφυγίων για την ασφαλή πρόσδεση, τον ελλιμενισμό και εφοδιασμό των σκαφών όλων των τύπων και με στόχο την τόνωση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Αττικής. Δηλαδή τον συνδυασμό του γιώτινγκ και του θαλάσσιου τουρισμού με τον πολιτιστικό τουρισμό, τις επισκέψεις στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, σε μουσεία και μνημεία, σε όλη την Αττική αλλά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Χώρους που βρίσκονται πολύ κοντά στα σημεία ελλιμενισμού των σκαφών».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΝΕΕ κ.Γιώργος Πατέρας, ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε με τη σειρά του ότι το yachting για να λειτουργήσει παραγωγικά έχει ανάγκη από σταθερό θεσμικό πλαίσιο ώστε να προσφέρεται αναβαθμισμένη ποιότητα Υπηρεσιών και να γίνεται γνωστό στο διεθνές κοινό αυτό το είδος Τουρισμού. Επιπλέον, δήλωσε: «To Ναυτικό Επιμελητήριο, σύμφωνα με τον θεμελιακό του νόμο 989/79 οφείλει να ενεργεί και για την ενίσχυση της Εθνικής Οικονομίας η οποία ωφελείται και από την διακίνηση στα Ελληνικά νησιά και από τα σκάφη αναψυχής με σημαίες  Ευρωπαϊκών  ή Τρίτων χωρών. Στο θέμα αυτό το τελευταίο 5μηνο το ΝΕΕ σε συζητήσεις τόσο με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας  & Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και με την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού έχουν συμφωνήσει νομοθετικές ρυθμίσεις για να ικανοποιήσουν όλες τις σημαίες (Ελληνικές, Ευρωπαϊκές αλλά και Τρίτων χωρών) σε θέματα που αφορούν στην ίση αντιμετώπιση των σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα, ώστε όλα τα σκάφη να έχουν φορολογικό εκπρόσωπο για να μπορούν νόμιμα να συμμετέχουν στο Θαλάσσιο Τουρισμό μας».

Ευκαιρία για την ανάδειξη του Πειραιά

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος δήλωσε ικανοποιημένος και χαρούμενος που αυτή η έκθεση - θεσμός φιλοξενείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Πειραιά και στον φιλόξενο χώρο της Μαρίνας  Ζέας. Όπως σημείωσε ο κ.Κόκκαλης, το σαλόνι σκαφών αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για τον Πειραιά, γιατί αναδεικνύονται οι δυνατότητες και οι υποδομές που προσφέρει η πόλη και σε αυτή την κατηγορία επισκεπτών, τους τουρίστες, όχι μόνο της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας, αλλά και του yachting. Ο Δήμος Πειραιά - συνέχισε - έχει επενδύσει τα τελευταία τριάμισι χρόνια στον τομέα του τουρισμού με την καμπάνια “Destination Piraeus”. Την προσπάθεια αυτή που κάνει η Δημοτική Αρχή – πρόσθεσε - ενισχύει το East Med Yacht Show και ευχαρίστησε γι’ αυτό την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού για την υπέροχη  διοργάνωση. Τόνισε ακόμη, ότι η έκθεση αυτή είναι μία γιορτή που προσελκύει κάθε χρόνο, όχι μόνο επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και τους πολίτες που έρχονται στον Πειραιά για να δουν από κοντά τα εντυπωσιακά σκάφη στη Μαρίνα Ζέας.

 Ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων και Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ.Μάριος Γεωργιάδης, επεσήμανε τη σημαντικότητα του East Med Yacht Show, κυρίως λόγω της δυνατότητας που προσφέρει για τη διεύρυνση των συνεργασιών όλων των εμπλεκομένων του κλάδου. Ο θαλάσσιος τουρισμός, συνέχισε, είναι ένας από τους πυλώνες της οικονομίας της χώρας και προβάλει την Ελλάδα ως έναν κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως. «Μέσω της έκθεσης σκαφών θα μπορέσει ο κόσμος να μάθει περισσότερα για το yachting αλλά και θα γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές του Πειραιά».

 Ο κ.Χαράλαμπος Καρίμαλης, ανέπτυξε τις θέσεις του και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα τρία τελευταία χρόνια προσελκύστηκαν έξι εκατομμύρια επιπλέον διεθνείς αφίξεις και αυξήθηκε ο τουρισμός  κατά 25%, με ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους του παγκόσμιου μέσου όρου.  Το 2017 εισήλθαν στη χώρα  περισσότεροι από 30 εκατ. διεθνείς επισκέπτες και επετεύχθη ρεκόρ τουριστικών εσόδων. Το  2018 ξεκίνησε με  διψήφια αύξηση στις αφίξεις και στις κρατήσεις, με 3 εκατ. επιπλέον προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια,  και με όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει την καλύτερη χρονιά στον τουρισμό μας.

Τόνισε πως η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού αποτέλεσε  στρατηγική επιλογή και το Υπουργείο Τουρισμού έχει θέσει και υλοποιεί συγκεκριμένους στόχους για την παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου  προορισμού για γιώτινγκ στη Μεσόγειο και την Ευρώπη.  Μέσα από την εξαιρετική συνεργασία των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και με την ευρεία συμμετοχή των φορέων του δημόσιου  και ιδιωτικού τομέα, για πρώτη φορά υλοποιείται ενιαία εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. «Λίγες χώρες στον κόσμο προσφέρουν τέτοιο εύρος επιλογών σε προορισμούς και σε θεματικά τουριστικά προϊόντα συνδυάζοντας φυσικά τον μοναδικό ήλιο και το ελληνικό φως, τις καταπληκτικές θάλασσες και τη μεγαλύτερη ακτογραμμή της Ευρώπης,  με την παγκόσμια ακτινοβολία του πολιτισμού και της ιστορίας μας,  και με μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες με επίκεντρο τη φύση, την υγεία και ευεξία, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, την ξεχωριστή μας γαστρονομία και την πολύ ζεστή ελληνική μας φιλοξενία». 

 Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, κ.Βασίλης Κορκίδης, τόνισε το αίσθημα της συνεργασίας μεταξύ των Προέδρων του Πειραιά και αναφερόμενος στον κλάδο του yachting τον χαρακτήρισε ως βασικό παράγοντα ενίσχυσης του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα ως προορισμός ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. «Το ΕΒΕΠ έχει ταχθεί υπέρ των περισσότερων επενδυτικών έργων του Πειραιά.  Κοινός στόχος όλων των φορέων θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη του Πειραιά σε ένα συγχρονο κόμβο επιβατικής και τουριστικής κίνησης με αιχμές την κρουζιέρα, την ακτοπλοΐα και το yachting»

 Ο Πρόεδρος του ΟΚΕ και Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ, κ.Γιώργος Βερνίκος, υπογράμμισε την σπουδαιότητα του θεσμού του East Med Yacht Show και τόνισε πως ο Πειραιάς και η θάλασσα ενώνουν όλες τις πλευρές του θαλάσσιου τουρισμού. «Ο τουρισμός είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι είμαστε στην αρχή μιας ανοδικής πορείας, και εξαρτάται από εμάς να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από αυτή ως χώρα. Στο θαλάσσιο τουρισμό είμαστε στα πρόθυρα μιας τεχνολογικής επανάστασης κάτι το οποίο θα το δούμε στο μέλλον πολύ πιο έντονα. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη χώρα μας, από επαγγελματίες που θέλουν να αξιοποιήσουν το τουριστικό ρεύμα που υπάρχει, και στον θαλάσσιο τουρισμό». 

 Ο κ.Λύσανδρος Τσιλίδης Πρόεδρος του FedHATTA, έκανε μια σημαντική τοποθέτηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, πως όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία μέλη των Ενώσεων σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις που θα συμμετάσχουν, θα προωθούν το yachting, όπως έγινε πρόσφατα στην ASTA (American Society of Travel Agents), όπου τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά και απότυπωνονται στην αύξηση εισερχομένου τουρισμού από τις Η.Π.Α. η οποία ανέρχεται στο 30%.

 Από το Λιμενικό Σώμα παρεβρέθηκαν στα εγκαίνια ο Α' Υπαρχηγός ΛΣ- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β΄ Υπαρχηγός ΛΣ- ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Θανάσης Ντούνης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Θεοφίλου,  ο Πλωτάρχης Αντώνιος Μηνάς Διοικητής Μαρίνας Ζέας και ο Ανθυπασπιστής Ιωάννης Βήχας Υποδιοικητής Μαρίνας Ζέας. 

 Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Παναγιώτη Λυκούδη. 

Πληροφορίες για το 17ο East Med Yacht Show

Το 17ο East Med Yacht Show 2018, που φιλοξενείται για τρίτη χρονιά στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά θέτει υψηλούς στόχους και αποσκοπεί:

• στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλοία/σκάφη αναψυχής.

•  στη διερεύνηση και δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς αλλά και με ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην Παγκόσμια αλλά και την Ελληνική Τουριστική Αγορά.

•  στη βελτίωση της Ελληνικής θέσης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

•  στη προώθηση και τη τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.

• στη καθιέρωση της Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα του Πειραιά, ως διεθνή τουριστικό προορισμό.

• στη σταθερή ανάπτυξη του δείκτη ανταγωνιστικότητας σε άμεση συνάρτηση με τον κλάδο του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.

 Η έκθεση αποτελείται από:

-Έκθεση σκαφών:  60 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά. Το τμήμα αυτό είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.

- Περίπτερα εκθετών: 50 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

Την έκθεση επισκέπτονται κάθε χρόνο τουλάχιστον 5000 άτομα ενώ η δραστηριοποίηση  των περίπου 5000 πλοίων και σκαφών στο χώρο των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων είναι μια αγορά που ενδιαφέρει τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού ειδικότερα.

 H Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης απαρτίζεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού (HPYOA) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Το  σαλόνι έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΝΕΕ), ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (EOT), το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η διοργάνωση της έκθεσης East Med Yacht Show 2018, πραγματοποιείται από την εταιρεία Trinity Events.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα