Λονδίνο: Παρουσίαση προηγμένων ρομπότ για ξενοδοχεία και εστιατόρια

24 Mar 2022, 09:37 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Λονδίνο: Παρουσίαση προηγμένων ρομπότ για ξενοδοχεία και εστιατόρια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τις τελευταίες της καινοτομίες στα ρομπότ φιλοξενίας παρουσίασε η Keenon Robotics, μαζί με τον στρατηγικό της εταίρο Softbank Robotics, στη μεγαλύτερη  εκδήλωση για επαγγελματίες της φιλοξενίας και των υπηρεσιών εστίασης,  Hotel, Restaurant and Catering 2022 (HRC), η οποία ολοκληρώθηκε χθες στο Λονδίνο.

Στον κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως, όπου εστιατόρια, ιδιοκτήτες παμπ, μπαρ και φορείς φιλοξενίας συγκεντρώνονται κάτω από την ίδια στέγη για να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα προϊόντα που δημιουργήθηκαν ειδικά για τον κλάδο της εστίασης, η Keenon παρουσίασε ρομπότ παράδοσης και εστιατορίου, που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και να βελτιώνουν την εμπειρία των επισκεπτών.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο κλάδος της εστίασης δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, που χαρακτηρίστηκε από τη μειωμένη επισκεψιμότητα και τις ελλείψεις προσωπικού, λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με την υγεία αλλά και των παρατεταμένων lockdown. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια μεταξύ των πελατών, έχουν επίσης ωθήσει τους φορείς φιλοξενίας να στραφούν στη μη επανδρωμένη και διαδικτυακή λειτουργία, οδηγώντας σε αυξημένο κόστος και χαμηλότερη απόδοση λόγω έλλειψης εμπειρίας, έλλειψης εκπαιδευμένου προσωπικού, καθώς και ανάγκης εύρεσης λύσεων προσαρμοσμένων στις νέες απαιτήσεις.

Αυτά τα προβλήματα της νέας εποχής, που έφερε μαζί της η παγκόσμια κρίση υγείας, απαιτούν τόσο από τους προμηθευτές όσο και από τους φορείς εκμετάλλευσης στον τομέα της φιλοξενίας να σκεφτούν εκ των υστέρων και να βρουν λύσεις γρήγορης ανάπτυξης αλλά και οικονομικά αποδοτικές,  για να αντιμετωπίσουν γρήγορα την πανδημική καταιγίδα. Ιδιαίτερα ευέλικτα και ειδικά κατασκευασμένα, τα ρομπότ παράδοσης και ξενοδοχειακών υπηρεσιών της Keenon έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τον φόρτο εργασίας των εργαζομένων, να αυξάνουν τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και να διευκολύνουν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις με επίκεντρο τους καταναλωτές.

Οι σερβιτόροι ρομπότ της Keenon τροφοδοτούνται από ένα σύστημα πλοήγησης υψηλής ακρίβειας που τους επιτρέπει να προσαρμόζονται σε πολύπλοκα εργασιακά περιβάλλοντα με και γρήγορους ρυθμούς. Μια πρωτοποριακή καινοτομία που ωθεί τα όρια της συνεργασίας ανθρώπου-μηχανής, τα ρομποτικά food runner προσφέρουν μια διαισθητική και απρόσκοπτη εμπειρία εξυπηρέτησης, αναλαμβάνοντας εργασίες και επιτρέποντας στο προσωπικό να αυξήσει την παραγωγικότητά του. Η γκάμα προϊόντων της Keenon διαθέτει επίσης ρομπότ απολύμανσης εξοπλισμένα με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών καθαρισμού και απολύμανσης,  συμπεριλαμβανομένων νοσοκομειακών λαμπτήρων UV και ξηρών απολυμαντικών ψεκαστών ομίχλης, που επιτρέπουν στους χώρους υψηλής κυκλοφορίας να διατηρούν τα βέλτιστα πρότυπα υγιεινής.

Σχετικά με την Keenon Robotics

Η Keenon Robotics ιδρύθηκε το 2010 και προσφέρει έξυπνες λύσεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και νοσοκομεία. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Keenon ολοκλήρωσε μια χρηματοδότηση 200 εκατ. δολαρίων Series D με επικεφαλής το Softbank Vision Fund 2 (SVF2), σημειώνοντας τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει λάβει ποτέ εταιρεία υπηρεσιών ρομπότ . Σημειώνεται ότι τα ρομπότ Keenon έχουν αναπτυχθεί σε περισσότερες από 60 χώρες, εξυπηρετώντας περισσότερους από 10.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα