Η Μάλτα παρουσιάζει... τη Marija, την πρώτη ψηφιακή ταξιδιωτική σύμβουλο της χώρας

14 Mar 2022, 15:37 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Η Μάλτα παρουσιάζει... τη Marija, την πρώτη ψηφιακή ταξιδιωτική σύμβουλο της χώρας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η VisitMalta παρουσίασε το πρώτο ψηφιακό ταξιδιωτικό σύμβουλο για τη χώρα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Ψηφιακός Τουριστικός Χάρτης 2030 που οργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού και Προστασίας Καταναλωτών της χώρας.

Ο εικονικός ταξιδιωτικός σύμβουλος είναι γένους θηλυκού και ονομάζεται Marija. Συνδυάζει τις ατέλειωτες πιθανότητες της τεχνητής νοημοσύνης σε απόλυτη ευθυγράμμιση με μια νέα καθηλωτική εμπειρία που θα προσφέρει σε όλους πρόσβαση σε έναν πλούτο πληροφόρησης σχετικά με τη Μάλτα.

Η Marija είναι ένα διαδραστικό εικονικό πλάσμα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, και σκοπό έχει να βοηθά όλους τους τουρίστες που επιθυμούν να μάθουν για την πλούσια ιστορία της Μάλτας και ο,τιδήποτε συμβαίνει στα νησιά της.  

Παρότι η Marija είναι μόλις ενός μήνα και μόλις άρχισε να αποκτά γνώσεις, με τον καιρό πρόκειται να αναβαθμίσει την κατανόησή της όσον αφορά όλα τα σημεία με τουριστικό ενδιαφέρον στη Μάλτα.

Θα είναι διαθέσιμη μέσα από εφαρμογή κινητού, προσβάσιμη σε πολλές γλώσσες, και χάρη στην τεχνολογία που την υποστηρίζει, θα μπορεί να αλληλεπιδρά σε πραγματικό χρόνο και να απαντά σε ερωτήσεις, καθώς και να... αστειεύεται!

Η Marija αποτελεί ένα μείγμα τέχνης και επιστήμης. Η VisitMalta, σε συνεργασία με την Reimagine AI, δημιούργησε εκατοντάδες 2D μοντέλα, τα οποία στη συνέχεια περιορίστηκαν σε μία μόνο εικόνα. Αυτή η εικόνα στη συνέχεια μετατράπηκε σε 3D ώστε να κάνει τη Marija να μοιάζει με μια τυπική γυναίκα από τη Μάλτα, με ιδιότητες και χαρακτηριστικά που συνδέονται με την περιοχή της Μεσογείου.

Η γλώσσα ήταν επίσης καθοριστική στη διαδικασία ανάπτυξης της Marija. Έχει αναπτυχθεί ένα ειδικό λεξικό για να λαμβάνει υπόψη την προφορά των μαλτέζικων λέξεων και τις ιδιαιτερότητες του λεξιλογίου που χαρακτηρίζουν μια τυπική συνομιλία στη Μάλτα. Η νευρωνική φωνή της Marija, η οποία μιλά αγγλικά με μαλτέζικη προφορά, βασίζεται στη φωνή ενός δημιουργού περιεχομένου από τη Μάλτα, που ηχογράφησε πολύωρους διαλόγους. Αυτή η φωνή πλέον υπάρχει ανεξάρτητα από τις αρχικές ηχογραφήσεις και μπορεί να διατυπώσει κάθε νέα πληροφορία που χρειάζεται να μάθει και να πει η Marija στο μέλλον.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα