Η Σελήνη προσγειώνεται στο Λας Βέγκας

04 Dec 2021, 17:38 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Η Σελήνη προσγειώνεται στο Λας Βέγκας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο διαστημικός τουρισμός αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς, είναι ωστόσο δυσπρόσιτος για τους περισσότερους ταξιδιώτες, που μάλλον θα κάνουν πολλά χρόνια να «πατήσουν» σεληνιακό έδαφος. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε και το έναυσμα για τους συνιδρυτές των ιδιαίτερων θερέτρων Moon World Resorts, κ.κ. Sandra Matthews και Michael Henderson, οι οποίοι αποφάσισαν να φέρουν τη σελήνη στη γη.

Επί του παρόντος, η εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδιά της για το πρώτο θέρετρο του είδους στο Λας Βέγκας το οποίο θα έχει θέμα το φεγγάρι, προσωρινά ονομάζεται MOON και αναμένεται να ανοίξει το 2026 ή το 2027. Στα σχέδια της εταιρείας, είναι να λειτουργήσει αντίστοιχα θέρετρα στην Ισπανία, τη Σιγκαπούρη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το θέρετρο των 5 αστέρων στο Λας Βέγκας θα περιλαμβάνει ένα αντίγραφο του φεγγαριού κλίμακας 1/75.000 σε σύγκριση με το πραγματικό φεγγάρι. Διαθέτει μεταξύ άλλων 4.000 σουίτες, πάνω από 4.500 τ.μ. καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας, ένα πλανητάριο, κέντρο εκδηλώσεων, συναυλιακό χώρο και καζίνο.

Όπως αναφέρουν οι εμπνευστές του έργου, δεν πρόκειται μόνο για ένα απλό αντίγραφο του φεγγαριού, αλλά για μία «ενεργή σεληνιακή αποικία», η οποία θα προσφέρει στους επισκέπτες μεγάλες βόλτες πάνω στο φεγγάρι, με ειδικό όχημα. Οι επισκέπτες θα περιηγούνται μια περιοχή 10 στρεμμάτων που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται την επιφάνεια του φεγγαριού, ενώ τα εισιτήρια για την εμπειρία δαπάνης 5 δις δολαρίων ΗΠΑ, θα κοστίζουν περίπου 500 δολάρια ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του project, το θέρετρο MOON θα θέσει ένα εντελώς νέο πρότυπο στην ποιότητα κατασκευής, την περιβαλλοντική διαχείριση και την επιχειρησιακή αριστεία λειτουργώντας παράλληλα ως η απόλυτη γέφυρα, για να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον ενθουσιασμό του Διαστημικού Τουρισμού.

Το έργο αγγίζει τη φιλοξενία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, τα αξιοθέατα, το περιβάλλον, την τεχνολογία και τον διαστημικό τουρισμό, με έμφαση στην αρχιτεκτονική, τη μηχανική, το σχέδιο και την τέχνη, το MOON θα προσφέρει ένα σύγχρονο, φουτουριστικό και μοναδικό θέρετρο προορισμού, με το φεγγάρι διαμέτρου 198 μέτρων να αιωρείται σε τουλάχιστον 224 μέτρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους.

Σημειώνεται ότι το MOON υπολογίζεται να υποδέχεται 10 εκατ. επισκέπτες ετησίως.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα