Website ξενοδοχείων με αξεπέραστη ταχύτητα

26 Jan 2021, 11:10 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Website ξενοδοχείων με αξεπέραστη ταχύτητα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις
Hotelwize

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ξενοδοχείων που έχουν επενδύσει χιλιάδες ευρώ σε εντυπωσιακά website που όμως υστερούν σε ταχύτητα φόρτωσης του περιεχομένου τους, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να φεύγουν από την ιστοσελίδα τους πριν καν δουν το περιεχόμενο.

Η τεχνολογία εξελίσσεται, η πρόσβαση των πελατών γίνεται πλέον από συσκευές ποικίλων μεγεθών και διαφορετικών απαιτήσεων και το περιεχόμενο των website πρέπει από τη μία να προσαρμόζεται σε κάθε οθόνη, από την άλλη να είναι προσβάσιμο ακόμη και από συνδέσεις χαμηλής ταχύτητας. Σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην αγοραστική συμπεριφορά των ταξιδιωτών οι οποίοι πραγματοποιούν το μεγαλύτερο ποσοστό της έρευνας αλλά και των αγορών τους από κινητές συσκευές, γίνεται κατανοητό πόσο σημαντικό είναι η πληροφορία να παρέχεται άμεσα και απρόσκοπτα.

Πώς συνδυάζεται λοιπόν η ανάγκη για ένα website υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, με την απαίτηση για γρήγορες ταχύτητες;

Ένα μεγάλο ποσοστό των ξενοδοχειακών website που δημιουργούνται τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί open-source πλατφόρμες, όπως η WordPress, η Joomla, η Magento και η Drupal. Οι πλατφόρμες αυτές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς κυρίως λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για ελεύθερο λογισμικό, αλλά και λόγω των δυνατοτήτων που δίνουν σε λειτουργικότητα και συνδέσεις. Η ταχύτητα και η ασφάλεια, είναι όμως τα μεγάλα τους μειονεκτήματα, αν δεν γίνει η υλοποίηση από εξειδικευμένα agency. Παράλληλα, διάφορες λύσεις do-it-yourself που χρησιμοποιούν builders υστερούν σημαντικά τόσο στην αισθητική και τη λειτουργικότητα που απαιτεί ένα καλό website ξενοδοχείου όσο και σε απόδοση σε επίπεδο ταχύτητας.

Η λύση της Hotelwize

Η Hotelwize έρχεται να καλύψει το κενό αυτό με μία νέα πλατφόρμα τεχνολογίας αιχμής, η οποία υποστηρίζει τις λειτουργίες που απαιτούνται για ένα αποτελεσματικό και εντυπωσιακό ξενοδοχειακό website και εξασφαλίζει παράλληλα την άμεση εμφάνιση του περιεχομένου της ιστοσελίδας σε ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Η νέα πλατφόρμα της Hotelwize, που χρησιμοποιεί δυναμικό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου σε συνδυασμό με Static HTML αρχεία, έχει δημιουργηθεί από εξειδικευμένους software engineer με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη website ξενοδοχείων, σε συνεργασία με στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου, διασφαλίζοντας ότι το τελικό προϊόν που παρέχεται στους πελάτες της εταιρίας καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για την παροχή του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Οι πελάτες του ξενοδοχείου μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε εντυπωσιακά website με εκπληκτικές ταχύτητες από οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκεται ο επισκέπτης του website χάρη στην τεχνολογία του geo replication! Η βελτίωση αυτή της εμπειρίας του χρήστη κατά την πλοήγησή του στο website του ξενοδοχείου παίζει καταλυτικό ρόλο στην αγοραστική του συμπεριφορά, καθώς ενισχύεται η εικόνα που έχει για το κατάλυμα, ενώ παράλληλα γίνεται ευκολότερη η διαδικασία κράτησης για τη διαμονή του.

Πώς μπορεί να μετρηθεί η ταχύτητα ενός website

Πέρα από την απλή διαδικασία επίσκεψης ενός ιστοτόπου για τον έλεγχο της ταχύτητάς του, η οποία πάντα εξαρτάται και από εξωτερικούς παράγοντες όπως η ταχύτητα της σύνδεσης και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί ο χρήστης, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες μέτρησης ταχύτητας website online, όπου μπορεί κανείς να προσθέσει το url που τον ενδιαφέρει και να δει τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Μία από τις υπηρεσίες αυτές είναι το PageSpeed Insight της Google. Η υπηρεσία πραγματοποιεί προσομοίωση φόρτωσης του περιεχομένου μίας σελίδας τόσο σε desktop όσο και σε mobile περιβάλλον και εμφανίζει τη σχετική βαθμολογία. Γίνεται αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη βαθμολόγηση είναι κρίσιμη, αφού είναι αυτή που χρησιμοποιείται από την ίδια την Google στον αλγόριθμό της ως κύριος παράγοντας καθορισμού της θέσης όπου θα εμφανίζεται η σελίδα του ξενοδοχείου στα αποτελέσματα αναζήτησής της.

Η σημασία της ταχύτητας για το Search Engine Optimization (SEO)

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωσή της η Google έχει θέσει ως κύρια στοιχεία που θα επηρεάζουν την κατάταξη των σελίδων το επόμενο διάστημα τα Core Web Vitals, δηλαδή την Ταχύτητα Φόρτωσης (Loading), την Διαδραστικότητα (Interactivity) και την Οπτική Σταθερότητα (Visual Stability). Βάσει αυτών, το κύριο περιεχόμενο της σελίδας θα πρέπει να φορτώνεται σε 2,5 δευτερόλεπτα ή ταχύτερα και το πρώτο στοιχείο διάδρασης θα πρέπει να γίνεται διαθέσιμο σε λιγότερο από 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία σήμανσης στα αποτελέσματα της Google, για τα website που παρέχουν καλή εμπειρία χρήστη, τα οποία με τα έως τώρα δεδομένα δεν υπερβαίνουν το 15% των ιστοσελίδων. Θα πρέπει λοιπόν κάθε ξενοδοχείο να αναλογιστεί αν θα θέλει να βρίσκεται στο Top 15% των αποτελεσμάτων ή όχι και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να το επιτύχει.

H Hotelwize επιτυγχάνει βαθμολογία έως και 99%

Με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής, η νέα πλατφόρμα της Hotelwize εγγυάται την καλύτερη δυνατή ταχύτητα φόρτωσης των website των ξενοδοχείων και των υπόλοιπων καταλυμάτων διαμονής. Οι μετρήσεις στα website της Hotelwize δείχνουν εκπληκτικά υψηλές ταχύτητες, επιτυγχάνοντας βαθμολογίες έως και 99 στην κλίμακα της PageSpeed Insights μεταξύ 0-100.

Επιλέγοντας τη Hotelwize για το ξενοδοχειακό του website, ένα κατάλυμα μπορεί να εκμεταλλευτεί την σύγχρονη τεχνολογία που η Hotelwize έχει αναπτύξει και να επιτύχει τόσο την άψογη εμπειρία χρήστη που η νέα πλατφόρμα διασφαλίζει όσο και την βελτίωση της παρουσίας του website του στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης!

Επικοινωνήστε σήμερα κιόλας με την ομάδα τηςHotelwize στο 2160704050 ή μέσα από το website www.hotelwize.com και εκμεταλλευτείτε τις νέες ταχύτητες στα website ξενοδοχείων!

Facebook Twitter Linkedin
Hotelwize

δημοφιλέστερα