H μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στη Βαρκελώνη – Παράλληλη έκθεση με 800 νεοφυείς επιχειρήσεις

07 Feb 2020, 09:44 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

H μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στη Βαρκελώνη – Παράλληλη έκθεση με 800 νεοφυείς επιχειρήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας, Mobile World Congress (MWC), θα διεξαχθεί μεταξύ 24 και 27 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, στον εκθεσιακό χώρο Fira Gran Via της Fira Barcelona, επίσημου διοργανωτή εκθέσεων και εμπορικών εκδηλώσεων της πόλης. Πέραν της κεντρικής έκθεσης, θα διοργανωθούν παράλληλα το YoMo και το 4YFN, στους εκθεσιακούς χώρους La Farga de L’Hospitalet και Fira Montjuïc αντίστοιχα. 

Το MWC αποτελεί το παγκόσμιο κορυφαίο γεγονός τεχνολογίας και στην Ισπανία διοργανώνεται στη Βαρκελώνη από το 2006. Οι επισκέπτες από όλον τον κόσμο, ξεπερνούν συνήθως τους 109.000, ενώ συμμετέχουν περισσότερες από 2.400 επιχειρήσεις του κλάδου από 198 χώρες και περιφέρειες. Στην έκθεση παρουσιάζονται όλες οι καινοτομίες στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας και όλο το φάσμα της τεχνολογίας της, όπως η συνδεσιμότητα των συσκευών, το δίκτυο 5G, η τεχνητή νοημοσύνη κ.α. Κατά τη διάρκεια αυτής, οι εκθέτες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις στο χώρο της τεχνολογίας, ενώ παράλληλα, η διοργάνωση περιλαμβάνει και θεματικά σεμινάρια και ομιλίες. Οι επαγγελματίες του χώρου, πέραν της γνωριμίας των τελευταίων εξελίξεων στον κλάδο, θα έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν συμφωνίες και συνεργασίες, καθώς και να γνωρίσουν από κοντά τις κυριότερες επιχειρήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε κάθε κράτος. 

Η παράλληλη έκθεση 4YFN, αποτελεί τη στοχευμένη εκδήλωση της MWC, αποκλειστικά προσανατολισμένη στις νεοφυείς επιχειρήσεις. Διοργανώνεται τα επτά τελευταία χρόνια. Σε αυτήν συμμετέχουν περί τις 800 επιχειρήσεις, ενώ την παρακολουθούν περισσότεροι από 25.000 ενδιαφερόμενοι. Επιπλέον, παρευρίσκονται και 950 επενδυτές, οι οποίοι αναζητούν υποσχόμενες αναδυόμενες επιχειρήσεις τεχνολογίας, προκειμένου να επενδύσουν σε αυτές και να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες. Όπως και στην κεντρική έκθεση, έτσι και σε αυτή, διοργανώνονται ομιλίες και συνέδρια, με περί τους 400 ομιλητές, υψηλόβαθμα στελέχη σημαντικών τεχνολογικών εταιριών.

Το YoMo (Youth Mobile Festival) απευθύνεται σε νέους μαθητές και σπουδαστές της τεχνολογίας, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τον εν λόγω χώρο, μέσω των εκπαιδευτικών σεμιναρίων και δράσεων που θα πραγματοποιηθούν. 

Τα κυριότερα θέματα που θα παρουσιαστούν στο MWC είναι, μεταξύ άλλων, η τεχνολογία 5G, η τεχνητή νοημοσύνη, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) καθώς και τεχνολογίες που αφορούν το διαδικτυακό εμπόριο και διαφήμιση.

Η ελληνική συμμετοχή

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, με επίσημη αποστολή και περίπτερο εθνικού χαρακτήρα, με τον θεματικό τίτλο MWC: Limited Intelligent Connectivitiy, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ), της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), του Enterprise Greece καθώς και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ). Ακόμη, υποστηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών και τεχνολογικών φορέων, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας, με τη συμβολή και του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη. 

Αναλυτικά, πέραν των αναφερθέντων θεσμικών φορέων, οι ελληνικές εταιρίες που θα συμμετέχουν, προς το παρόν, στο MWC είναι: Acromove, Allweb Solutions, Apifon, Crossnics, Cytech Mobile, Dataverse LTD, Icon Platforms, Liknoss, NovelTech CityzenApp Smart City Platform, Regate S.A., SBoing, Tetragon SA. Οι ανωτέρω εταιρίες θα συμμετάσχουν στο περίπτερο εθνικού χαρακτήρα. Με δικό τους περίπτερο θα συμμετέχουν οι εταιρίες: Adaptit S.A. και η Intracom Telecom.

Στο 4YFN, η ελληνική συμμετοχή θα αποτελείται από τις εξής εταιρίες: Coffeco, CrowdPolicy Digital Participatory Services PC, Growth Mindset, Invent ICT, Nable Solutions, Nanometrisis, Parity Platform, Solve, VGL ESPORTS, YBeeMaestro, στο περίπτερο που διοργανώνεται από τον ΣΕΚΕΕ.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται μεταξύ 799 και 2.699 ευρώ, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που προσφέρουν.

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα