Η τεχνολογία στα επαγγελματικά ταξίδια- τι χρησιμοποιούν ανά ήπειρο

30 Dec 2019, 12:03 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

TornosNews.gr

Η τεχνολογία στα επαγγελματικά ταξίδια- τι χρησιμοποιούν ανά ήπειρο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 71% των στελεχών που πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία των ταξιδιών.

Σύμφωνα με έρευνα της Carlson Wagonlit Travel – διεξήχθη από την Artemis Strategy Group σε δείγμα 2.700 στελεχών επιχειρήσεων που πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο-, οι ταξιδιώτες από την Αμερική και την Ασία/ Ειρηνικό τείνουν να την προτιμούν περισσότερο, σε ποσοστά 75% και 71% αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά, οι Ευρωπαίοι ανησυχούν περισσότερο για τις αλλαγές που επιφέρει η τεχνολογία στα επαγγελματικά ταξίδια με το 7% εξ αυτών να δηλώνουν σκεπτικισμό στη χρήση της έναντι αντίστοιχων ποσοστών 5% των Ασιατών και 3% των Αμερικανών.

Παρότι είναι θα ήταν λογικά πιθανότερο οι νεότερες ηλικίες θα ήταν πιο «ανοικτές» στην αποδοχή της τεχνολογίας, τα αποτελέσματα της έρευνα δείχνουν το αντίθετο. Μόνο οι millennials από την Ασία/ Ειρηνικό έχουν υψηλότερα ποσοστά από την Generation X και τους baby boomers (79% έναντι 75% και 60% αντίστοιχα).

Στην Αμερική, οι ταξιδιώτες της γενιάς Gen X βρίσκονται στην πρώτη θέση όσον αφορά τις προτιμήσεις τους στην τεχνολογία (78%) και ακολουθούν οι millennials (76%) και οι baby boomers (70%), ενώ στην Ευρώπη οι millennials είναι οι τελευταίοι που υιοθετούν την τεχνολογία (64%) και προηγούνται οι άλλες 2 γενιές με ποσοστά 67% καθεμία.

Στα επαγγελματικά ταξίδια, οι τρεις σημαντικότερες συσκευές είναι τα κινητά τηλέφωνα (81%), οι υπολογιστές (52%) και οι φορητοί φορτιστές (41%).

Οι φορητοί φορτιστές προτιμώνται από όλο και περισσότερους ταξιδιώτες από το 2017 και μετά και έχουν ξεπεράσει τις προτιμήσεις τους για τα τάμπλετ που άλλοτε ήταν η τρίτη σημαντικότερη συσκευή. Το 2017, μόλις το 23% των ταξιδιωτών είχε στα επαγγελματικά ταξίδια φορητούς φορτιστές, ενώ τα τάμπλετ έχασαν μερίδιο προτιμήσεων από το 37% το 2017 στο 32% το 2019.

Τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphone) είναι ανάμεσα στις τρεις πιο σημαντικές συσκευές που οι ταξιδιώτες έχουν μαζί τους στα ταξίδια σε ποσοστό 86% για τους Αμερικανούς, 83% για τους Ασιάτες και 73% για τους Ευρωπαίους.

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες συγκεντρώνουν υψηλότερη βαθμολογία στη χρήση υπολογιστών (59%) ενώ οι Ευρωπαίοι (51%) ξεπερνούν τους Ασιάτες (48%). Οι Ασιάτες ανησυχούν περισσότερο για το αν θα ξεμείνουν από μπαταρία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με το 49% να φέρνουν για αυτό το λόγο μαζί τους φορητό φορτιστή έναντι 36% των Αμερικανών και 34% των Ευρωπαίων.

Διαδικτυακό τσεκ ιν 

Το διαδικτυακό τσεκ ιν είναι η αγαπημένη και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη καινοτομία (18% και 45%) και ακολουθούν οι υπηρεσίες Google (16% και 42%), τα διαδικτυακά εργαλεία κρατήσεων (14% και 44%), οι ταξιδιωτικές εφαρμογές στο κινητό (12% και 41%), τα αποτυπώματα και τα σκαναρίσματα στην ασφάλεια αεροδρομίων έναντι της ταυτότητας (8% και 16%), ο προέλεγχος της Ασφάλειας Μεταφορών (6% και 16%), οι διαδικτυακές αιτήσεις βίζας (5% και 22%), η Παγκόσμια Πρόσβαση (5% και 13%) και η υποδοχή με ρομπότ σε ξενοδοχεία ή/ και αεροδρόμια (5% και 17%).

Οι ταξιδιώτες από την Ασία/Ειρηνικό παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες στατιστικές διαφορές, με το 18% να αξιολογεί τις υπηρεσίες Google ως την αγαπημένη τους καινοτομία και το 50% να τη χρησιμοποιεί, και με το 15% να προτιμά τα διαδικτυακά εργαλεία κράτησης και το 49% να τα χρησιμοποιεί.

Το 47% των ταξιδιωτών από την Αμερική χρησιμοποιεί διαδικτυακό τσεκ ιν, το 43% υπηρεσίες Google και το 41% ταξιδιωτικές εφαρμογές για κινητά. Ο προέλεγχος Ασφάλειας Μεταφορών είναι η δημοφιλέστερη καινοτομία για αυτούς (16%).

Οι Ευρωπαίοι παρουσιάζουν μικρότερες διαφορές, με το 26% να αξιολογούν το διαδικτυακό τσεκ ιν ως την αγαπημένη καινοτομία τους και το 50% να τη χρησιμοποιούν.

Οι πέντε κορυφαίες χώρες που έχουν αγκαλιάσει τις ταξιδιωτικές καινοτομίες περισσότερο είναι η Αργεντινή (85%), το Μεξικό (85%), η Βραζιλία (83%), η Ισπανία (83%) και η Ιταλία (82%).

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα