H Google μπαίνει και στην αγορά τουριστικής μίσθωσης σπιτιών

03 Apr 2019, 11:29 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

TornosNews.gr

H Google μπαίνει και στην αγορά τουριστικής μίσθωσης σπιτιών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Mε στόχο να μετατραπεί σε μια πλατφόρμα με ολοκληρωμένες υπηρεσίες κρατήσεων που θα καλύπτουν το σύνολο του ταξιδίου, η Google, προσέθεσε στις λειτουργίες της Google Hotels την επιλογή κράτησης εναλλακτικών καταλυμάτων. 

Η πλατφόρμα θα ενσωματώσει τη δυνατότητα κρατήσεων για σπίτια και διαμερίσματα έως κλασικά ξενοδοχεία με στόχο, όπως εξηγεί ο εκπρόσωπός της, Jennifer Rodstrom, να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία αναζήτησης στους χρήστες που αναζητούν διαμονή.

Προς το παρόν, η λειτουργία αναζήτησης για αυτού του είδους καταλυμάτων (είναι διαθέσιμη μόνο από κινητά) , προσφέρει βραχυχρόνια μίσθωση διαμερισμάτων, καμπινών και βιλών. 

Για τις ανάγκες της νέας της λειτουργίας, η Google συνεργάστηκε με ιστοσελίδες κρατήσων όπως οι Expedia, Homeaway, Hotels.com, Tripadvisor, Redawning και VRBO, και ήδη προσφέρει εναλλακτική διαμονή σε ορισμένους προορισμούς.

Οι αναζητήσεις μπορούν να φιλτράρονται με κριτήρια όπως η τιμή και οι υπηρεσίες ενώ θα προβάλλονται και φωτογραφίες, σχόλια και κριτικές άλλων χρηστών καθώς και η διαθεσιμότητα.

Η υπηρεσία της Google διαφοροποιείται ως προς της Airbnb στο οτι η τελευταία δίνει δυνατότητα ενοικίασης δωματίου ενώ στη Google προσφέρονται ολόκληρα διαμερίσματα ή βίλες.

Το 2017 η Google έθεσε σε πιλοτική λειτουργία τη δυνατότητα κράτησης για βραχυχρόνια μίσθωση σε περιορισμένο αριθμό σπιτιών και αγορών.  

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα