Εικονικός τουρισμός στο Ελσίνκι

29 Nov 2018, 12:42 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

TornosNews.gr

Εικονικός τουρισμός στο Ελσίνκι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Mια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στην πόλη παρουσιάζει το Ελσίνκι σε συνεργασία με την εταιρία εικονικής πραγματικότητας ZOAN, με στόχο να αποτελέσει μια πλατφόρμα εμπειριών αειφόρου τουρισμού.

Η Virtual Helsinki είναι η ψηφικαή έκδοση της πόλης που δημιουργήθηκε με τρισδιάστατη μοντελοποίηση. Στόχος είναι να αναδείξει το Ελσίνκι ως επίκεντρο αριστείας εικονικής  πραγματικότητας και τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και να προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες το 2019.

Η Virtual Helsinki ενσωματώνει τις θεματικές βάσει των οποίων το Ελσίνκι κέρδισε στο διαγωνισμό Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή η αειφόρος ανάπτυξη του τουρισμού, η χρήση ψηφιοποίησης στις τουριστικές υπηρεσίες, η ενδιαφέρουσα πολιτιστική κληρονομιά και οι καινοτόμες υπηρεσίες στον τουρισμό.

Το κόνσεπτ ξεφεύγει από τα βίντεο 360 μοιρών, καθώς επιτρέπει στους επισκέπτες να μετακινούνται ελεύθερα με προσομοίωση υπολογιστή στο Ελσίνκι και με τον ίδιο τρόπο μπορούν να δημιουργούνται ποικίλες επιπλέον εμπειρίες. Μελλοντικά, η VR-Helsinki θα αποτελέσει μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους υπηρεσιών να δραστηριοποιούνται μέσα από αυτή.

Η πλατφόρμα VR-Helsinki θα είναι διαθέσιμη το 2019 σε καταστήματα με περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας και σε ποικίλες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

 
Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα