Διαδραστική πληροφόρηση για την Κω ετοιμάζει ο δήμος

16 Jan 2014, 14:19 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

TornosNews.gr

Διαδραστική πληροφόρηση για την Κω ετοιμάζει ο δήμος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά στην Κω θα έχουν οι επισκέπτες του νησιού μέσα από το κέντρο διαδραστικής ηλεκτρονικής τεκμηρίωσης και πληροφόρησης που εγκαθιστά ο δήμος στο πρώην κτίριο της Φιλαρμονικής. 

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση των δύο έργων που απαιτούνται για τη διαμόρφωση του κτιρίου έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν πέντε μήνες, έχοντας προϋπολογισμό ύψους 397 χιλιάδων ευρώ.

Μέσα από το κέντρο, ο επισκέπτης θα ξεναγείται στην Κω μέσα από μία πλήρη παρουσίαση των αρχαιολογικών χώρων, των σημείων φυσικού κάλους, των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, των διαδρομών και περιπάτων που μπορεί να κάνει κάποιος στο νησί και απεριόριστες άλλες δυνατότητες που μπορούν να αναπτυχθούν με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Το πρώτο έργο αφορά την ανακαίνιση και την κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων και του εξοπλισμού τους, ώστε ο επισκέπτης να αισθάνεται άνετα και φιλικά. Το δεύτερο έργο αφορά την εγκατάσταση και χρήση υπολογιστών υψηλού επιπέδου διαδραστικότητας, χρησιμοποιούντες τεχνολογία αιχμής πολύ ποιο φιλική για τον χρήστη με την χρήση  Microsoft Kinect.  

Ήδη έχουν κατατεθεί οι προσφορές του δημόσιου διαγωνισμού από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες. 

Σε πέντε θέσεις εργασίας, ο χρηστής θα στέκεται όρθιος μπροστά σε μια οθόνη 55 ιντσών τεχνολογίας LED μέσα σε μια περιοχή που έχει κατάλληλα σηματοδοτηθεί στο έδαφος. Μια ειδική κάμερα Microsoft Kinect ανιχνεύει την στατική παρουσία ανθρώπου μπροστά στο σύστημα και καλωσορίζει τον χρηστή. 

Όλη η πλοήγηση στην εφαρμογή γίνεται με την χρήση όλου του σώματος του χρηστή και με την χρήση αναγνώρισης φωνής. Με την χρήση των χεριών του ο χρηστής έχει την δυνατότητα να πλοηγηθεί στα μενού της εφαρμογής.

Α. Επιλογή γλώσσας παρουσίασης 

Β. Δορυφορική ξενάγηση και περιήγηση του Νησιού

Γ. Παρουσίαση Τουριστικών και Πολιτιστικών Διαδρομών

Δ. Δημιουργία και Εκτύπωση Εξατομικευμένων Διαδρομών

Ε. Προτάσεις για Διασκέδαση, Φαγητό και Κατάλυμα στο νησί της Κω

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών του νησιού από τον δήμο, στις αρχές Φεβρουαρίου δημοπρατείται και το επόμενο έργο που αφορά την εγκατάσταση των μηχανημάτων ηλεκτρονικής πληροφόρησης σε όλα τα τουριστικά σημεία του νησιού.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα