Ρόδος: Ο Όμιλος Μήτση αλλάζει τα δεδομένα στο Γκολφ Αφάντου
04 Mar 2025, 07:10 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
TornosNews.gr
Μια νέα εποχή ανατέλλει για το Γκολφ Αφάντου στη Ρόδο, καθώς ο Όμιλος Μήτση δρομολογεί ένα φιλόδοξο σχέδιο αναβάθμισης και αξιοποίησης της έκτασης, με στόχο να μετατρέψει την περιοχή σε έναν παγκόσμιο προορισμό γκολφ και πολυτελούς τουρισμού. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 360 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου γηπέδου γκολφ, την κατασκευή τριών πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, μαρίνας, shopping village και άλλων τουριστικών υποδομών.
Εκσυγχρονισμός του γηπέδου γκολφ: Μια νέα σελίδα
Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία του υφιστάμενου γηπέδου γκολφ έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις 18 Απριλίου. Το γήπεδο, που λειτουργεί από το 1973, καταλαμβάνει έκταση περίπου 510 στρεμμάτων και διαθέτει 18 οπές, σχεδιασμένες από τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Donald Harradine. Ωστόσο, η σημερινή κατάσταση του γηπέδου χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά χαμηλή επισκεψιμότητα ενώ απασχολεί μόλις 5 εργαζόμενους.
Ο Όμιλος Μήτση έχει σχεδιάσει τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου με γνώμονα τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη χρήση τοπικών υλικών. Οι παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον θα είναι οι ελάχιστες δυνατές, ενώ θα κατασκευαστεί ένα νέο μεταλλικό στέγαστρο 300 τ.μ., κόστους 50.000 ευρώ, και θα αξιοποιηθεί το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και οι χώροι στάθμευσης.
Η αναβάθμιση του γηπέδου γκολφ αναμένεται να τοποθετήσει την Αφάντου στον παγκόσμιο χάρτη του γκολφ, προσελκύοντας διεθνείς επισκέπτες και τουρισμό υψηλού επιπέδου. Παράλληλα, το έργο θα συμβάλει στην τοπική οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη της Ρόδου.
Στην έκταση της Βόρειας Αφάντου, που αποκτήθηκε από τον Όμιλο Μήτση το 2022, σχεδιάζεται επίσης η ανάπτυξη πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Στόχος είναι η πλήρης αξιοποίηση της προνομιακής θέσης της περιοχής, η οποία βρίσκεται μπροστά σε παραλία, με έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την προσέλκυση τουρισμού υψηλής ποιότητας.
Η ιστορική διαδρομή του ακινήτου
Η έκταση της Βόρειας Αφάντου έχει μακρά ιστορία, καθώς αρχικά ανήκε στο ελληνικό δημόσιο. Από το 1973 που ξεκίνησε να λειτουργεί το Γήπεδο Γκολφ, προκηρύσσονταν διαγωνισμοί για την απόκτηση της έκτασης, οι οποίοι κατέληξαν και κηρύχθηκαν άγονοι, από το ελληνικό κράτος το 1998. Το 2011, η έκταση πέρασε στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και, μετά από διαγωνισμούς, το 2019 πλειοδότησε η εταιρεία M.A. Aggeliades Hellas, με τίμημα 26,9 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, ο Όμιλος Μήτση εξαγόρασε το ακίνητο από τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη, προκειμένου να προχωρήσει στην αξιοποίησή του.
Το έργο του Ομίλου Μήτση αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό, ενισχύοντας την εικόνα της Ρόδου ως προορισμού που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και εγκαταστάσεις. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, το Γκολφ Αφάντου θα μετατραπεί σε μια σύγχρονη, οικονομικά βιώσιμη και περιβαλλοντικά υπεύθυνη εγκατάσταση, που θα λειτουργεί ως σημαντικός μοχλός ανάπτυξης της περιοχής.
Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter
διαβάστε ακόμα
-
Ο όμιλος Μήτση επενδύει στη Ρόδο: Από το Γκολφ Αφάντου έως την αναγέννηση του Grand Hotel 30/04 | 07:11
-
6 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αλεξανδρούπολη, Θάσο, Αράχωβα και Καλάβρυτα 30/04 | 07:02
-
Αποφάσεις για ξενοδοχεία και μονάδα ιαματικού τουρισμού 28/04 | 10:37
-
Ξενοδοχεία | Σε φάση ανάπτυξης ο όμιλος Electra – Επενδύσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & Κεφαλονιά 25/04 | 06:10
-
Αποφάσεις για 6 ξενοδοχεία σε Ρόδο, Χαλκιδική, Κω, Ζάκυνθο και Κρήτη 24/04 | 07:10
-
Νέα ξενοδοχειακά openings για την DHR Services και την Domotel 22/04 | 07:00
-
Αποφάσεις για 7 ξενοδοχεία σε Ρόδο, Μύκονο, Κω, Κάρυστο, Σύβοτα και Αμφιλοχία 22/04 | 09:32
-
Η Αθήνα το νέο hotspot στην Ευρώπη για ξενοδοχειακές επενδύσεις- 8η πιο ελκυστική πόλη το 2025 17/04 | 10:54
-
Σταθερό το επενδυτικό ενδιαφέρον στον τουρισμό διεθνώς το α' τρίμηνο 15/04 | 15:43
-
Άδειες για 8 ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κω, Κέρκυρα, Ουρανούπολη και Ναύπλιο 14/04 | 06:15
δημοφιλέστερα
- 1 Ξενοδόχοι εναντίον Booking.com: Η ευρωπαϊκή εξέγερση ξεκίνησε 28.04.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 2 Ρόδος: Αυτά είναι τα πεντάστερα ξενοδοχεία με τα μεγαλύτερα έσοδα – Ποια «γεμίζουν» πρώτα 29.04.2025 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 3 Ο Θρακιώτικος Γάμος κατακτά τον Κυβερνοχώρο 30.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 4 Ο όμιλος Μήτση επενδύει στη Ρόδο: Από το Γκολφ Αφάντου έως την αναγέννηση του Grand Hotel 30.04.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 5 Η Κρήτη υποδέχεται το Reveil 12 – Φεστιβάλ Ήχων και Οικολογίας 30.04.2025 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 Mavi Gok Airlines | Νέα τουρκική αεροπορική εταιρεία στη γραμμή Γκάτγουικ - Αττάλεια 30.04.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 7 6 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αλεξανδρούπολη, Θάσο, Αράχωβα και Καλάβρυτα 30.04.2025 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 8 Νέες προσθήκες πτήσεων στην Ελλάδα το 2025 από 4 αεροπορικές εταιρίες 30.04.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 9 AEGEAN 2025: Αύξηση επιβατών και επέκταση στόλου με το βλέμμα στη διεθνή αγορά 29.04.2025 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- 10 Έρχεται η πιλοτική ανάπτυξη 4 πρότυπων τουριστικών προορισμών 30.04.2025 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ