Ξενοδοχείο 4 αστέρων σε 9όροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας από την Sirec Energy και την Blend Development

03 Jul 2023, 12:29 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Ξενοδοχείο 4 αστέρων σε 9όροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας από την Sirec Energy και την Blend Development

Facebook Twitter Linkedin

Ολοκληρώθηκε η απόκτηση ακινήτου προβολής στο κέντρο της Αθήνας, που θα αναβαθμιστεί ενεργειακά, αλλά και ποιοτικά πριν επανατοποθετηθεί στην αγορά. Η επένδυση της Sirec Energy έγινε μέσω του EuSIF, του πρώτου ελληνικού fund με ενεργητικό €70εκ. που επενδύει σε έργα αειφορίας.

Η Blend Development, των Δημήτρη και Πάρι Καλλιτσάντση,  είναι η ιδιοκτήτρια και  developer του έργου στο οποίο το EuSIF αποτελεί το μεγαλύτερο επενδυτή. Πρόκειται για ένα παλαιό, εννιαόροφο κτίριο γραφείων του 1959, συνολικού εμβαδού περίπου 5.000τ.μ., στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Εμ. Μπενάκη, που προορίζεται να διαμορφωθεί σε μοντέρνο ξενοδοχείο 4*, φιλικό προς το περιβάλλον στοχεύοντας στην απόκτηση LEED Certificate.  

Η επένδυση αυτή, συνολικής αξίας €25εκ, εντάσσεται στην κυκλική οικονομία και στην ενεργειακή αναβάθμιση και καλύπτει έναν από τους σημαντικότερους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), αυτόν της ενεργειακής αναβάθμισης του υφιστάμενου αποθέματος κτιρίων που είναι υπεύθυνο για το 40% της εθνικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Ο κ. Ευάγγελος Μπάρδης, Investment Director & Partner της Sirec Energy δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την ολοκλήρωση της απόκτησης του κτιρίου. Η ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επίτευξη των κλιματικών στόχων που έχει θέσει η χώρα. Τα κτήρια εμπορικής χρήσης, που δεν εντάσσονται στα προγράμματα Εξοικονομώ του Υπουργείου, χρειάζονται σημαντικά κεφάλαια για την αναβάθμισή τους και η Sirec Energy στοχεύει να επενδύσει ενεργά σε αυτόν το κλάδο.»

Ο κ. Πάρις Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Blend Development δήλωσε: «Χαιρόμαστε που ολοκληρώσαμε αυτή την περίπλοκη συναλλαγή που θα μας επιτρέψει να αναπλάσουμε το κτίριο με βιώσιμο τρόπο κι έτσι να συμβάλουμε περαιτέρω στην αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας. Αυτό είναι το τρίτο και μεγαλύτερο έργο της Blend Development μέχρι στιγμής.».

      

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

δημοφιλέστερα