Αναπτυξιακός: Ενισχύσεις 150 εκατ. ευρώ για τουριστικές Επενδύσεις - Έως τον Οκτώβριο οι αιτήσεις

19 May 2023, 11:19 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αναπτυξιακός: Ενισχύσεις 150 εκατ. ευρώ για τουριστικές Επενδύσεις - Έως τον Οκτώβριο οι αιτήσεις

Facebook Twitter Linkedin

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση (46001/2023 - ΦΕΚ 3291/Β/18-5-2023) για τη δεύτερη προκήρυξη Καθεστώτος Ενισχύσεων «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του αναπτυξιακού ν. 4887/2022.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του παρόντος καθεστώτος για το έτος 2023 ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 75 εκατ. ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής και τα λοιπά 75 εκατ. ευρώ αφορούν τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σκοπός του παρόντος καθεστώτος είναι η χορήγηση ενισχύσεων σε ένα ευρύ πεδίο τουριστικών επενδύσεων που αφορούν κυρίως στη δημιουργία, τη επέκταση και τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής τουριστικών καταλυμάτων στο σύνολο της Επικράτειας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.

Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο παρόν καθεστώς είναι η 12η Ιουνίου 2023. Ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών ορίζεται η 13η Οκτωβρίου 2023.

Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Αναπτυξιακών Νόμων (ΠΣ.Αv), στην ηλεκτρονική διεύθυνση (https://opsan.mindev.gov.gr).

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

δημοφιλέστερα