Εγκρίσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Άνω Κουφονήσι και Σαντορίνη

15 May 2023, 07:15 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Εγκρίσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Άνω Κουφονήσι και Σαντορίνη

Facebook Twitter Linkedin

Εγκρίσεις έδωσε η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού για 2 νέα ξενοδοχεία σε Άνω Κουφονήσι και Σαντορίνη.

Nα σημειωθεί ότι οι σχετικές αποφάσεις έχουν ληφθεί σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και η δημοσιοποίηση των 2 επενδύσεων έχει γίνει, για σήμερα, μόνο από το Tornos News.

  • Αναλυτικά, η Γενική Διεύθυνση ενέκρινε αρχιτεκτονική μελέτη για την ανέγερση ξενοδοχείου σε ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρείας ΚΟΣΜΟΣ TRAVEL ΕΠΕ, εκμισθωμένο από την Ι.Μ.Α. LUXURY Ξενοδοχειακή Ι.Κ.Ε., στη θέση “Ποταμιά” εκτός οικισμού Άνω Κουφονησίου, διότι κατά τις δοκιμαστικές τομές που διενεργήθηκαν στο ακίνητο δεν εντοπίσθηκαν αρχαιότητες.
  • Επίσης, ενέκρινε μελέτη για ανέγερση ξενοδοχείου 4 αστέρων σε ακίνητο ιδιοκτησίας Halil Ismalaj, στο Καμάρι Επισκοπής Γωνιάς στη Σαντορίνη διότι στο υπέδαφος του ακινήτου δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις ύπαρξης αρχαιοτήτων και το προτεινόμενο κτίσμα εντάσσεται ομαλά στο περιβάλλον του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου και ιστορικού τόπου, χωρίς να προκαλεί βλάβη σε αυτόν.

 
 
 
 
 
 
 
 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

δημοφιλέστερα