Εγκρίθηκε στρατηγική επένδυση της Mitsis Hotels για 5άστερο ξενοδοχείο στη Μύκονο

15 Sep 2022, 15:11 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Εγκρίθηκε στρατηγική επένδυση της Mitsis Hotels για 5άστερο ξενοδοχείο στη Μύκονο

Facebook Twitter Linkedin

Την ανέγερση και ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας του επενδυτικού φορέα «ΚΟΡΤΙΑ Α.Ε.», του ομίλου  Mitsis Hotels, στη Μύκονο, με προϋπολογισμό  61 εκατ. ευρώ, ενέκρινε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Αφορά στη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος με ξενοδοχειακό κατάλυμα 5*, δυναμικότητας 178 κλινών και 4 τουριστικών κατοικιών, υποστηρικτικών υποδομών (spa, εστιατόρια, bar, κλπ) καθώς και χώρων αναψυχής και άθλησης στην περιοχή Ελιά του Δήμου Μυκόνου. Η επένδυση πρόκειται να δημιουργήσει 550 θέσεις εργασίας.

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης την κατασκευή Ηλιακού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας και μονάδων Αποθήκευσης Ενέργειας και μετατροπής σε Πράσινο Υδρογόνο του επενδυτικού φορέα «Bluesky300 IKE» με προϋπολογισμό 226,4 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση αφορά στην κατασκευή, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ηλιακού σταθμού παραγωγής ενέργειας δυναμικότητας 200MW, μιας μονάδας αποθήκευσης ενέργειας δυναμικότητας 100MW με μπαταρίες Li-ion καθώς και την εγκατάσταση μονάδας για μετατροπή σε Πράσινο Υδρογόνο με ηλεκτρολύτη δυναμικότητας 50MW. Εντός του ιδίου χώρου θα αναπτυχθεί φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 200 MW, αποτελούμενο από συστάδα επί μέρους πάρκων καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας σε συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου ισχύος 100MW και παραγωγής πράσινου υδρογόνου με δυναμικότητα 16 τόνων ημερησίως.

Πρόκειται για την πρώτη εγκεκριμένη Εμβληματική Επένδυση Εξαιρετικής Σημασίας που προωθεί την πράσινη οικονομία, την καινοτομία και την οικονομία χαμηλού ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Πρωτοπορεί δε στην ανάπτυξη υποδομών αποθήκευσης πράσινης ενέργειας και πράσινου υδρογόνου, συμβάλλοντας στην απανθρακοποίηση της ελληνικής οικονομίας και την απεξάρτηση από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Η συγκεκριμένη επένδυση πρόκειται να δημιουργήσει 442 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και 24 κατά τη λειτουργία.

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

δημοφιλέστερα