Σχέδια για μεγάλη επένδυση στα Λουτρά Θέρμης στη Θεσσαλονίκη

21 Jun 2022, 08:49 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Σχέδια για μεγάλη επένδυση στα Λουτρά Θέρμης στη Θεσσαλονίκη

Facebook Twitter Linkedin

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενέκρινε την αξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου των Λουτρών Θέρμης και των εγκαταστάσεων που συνέχονται με αυτόν.

Ο Δήμος δεσμεύεται να υποβάλει στην εταιρεία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Α.Ε.», εντός 4 ετών, οικονομοτεχνική μελέτη επενδυτικού σχεδίου του ιαματικού φυσικού πόρου, στην οποία θα περιγράφεται αναλυτικά το πρόγραμμα της επένδυσης, θα δίνονται στοιχεία για την τουριστική κίνηση της περιοχής και θα παρατίθενται οι προοπτικές βιωσιμότητας της επένδυσης. Τα έργα αξιοποίησης θα ολοκληρωθούν μέσα σε προθεσμία 10) ετών.

Από το 2009 τα Λουτρά Θέρμης δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα ο χώρος, τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις εντός του χώρου (γεωτρήσεις, αντλίες κ.λ.π.) να έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές και αλλοιώσεις. Τα Λουτρά Θέρμης αποτελούν σημαντικότατο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, με σπουδαία τουριστική, κοινωνική και πολιτιστική αξία, το οποίο δεν πρέπει να στερηθεί η τοπική κοινωνία.

Αντίθετα, μπορούν να προσδώσουν σε αυτήν νέα δυναμική και να αναβαθμίσουν τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό, εμπλουτίζοντας επιλογές και δυνατότητες που παρέχονται στον επισκέπτη αλλά και στον δημότη. Τα δυνητικά εναλλακτικά σενάρια για την εκμετάλλευση του χώρου μπορεί να περιλαμβάνουν κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας, ξενοδοχειακές μονάδες spa, κέντρα ιαματικής θεραπείας και ευεξίας, εμπορικό κέντρο, μουσειακό χώρο, συνεδριακό κέντρο, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.

Η ανάπτυξη των ιαματικών εγκαταστάσεων και η ανάπτυξη και αναδιάρθρωση των εγκαταστάσεων θα στοχεύει πρωτίστως στα κοινωνικά οφέλη του έργου, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη και τα οικονομικά οφέλη για τον Δήμο. Τα Λουτρά Θέρμης μπορούν να αποτελέσουν ένα σημείο αναφοράς για όλη τη χώρα, σχετικά με τον ιαματικό τουρισμό και να μετατραπούν σε ένα επισκέψιμο χώρο που θα παρέχει ευεξία στους συμπολίτες μας αλλά και θα αναπτύξει την περιοχή.

Δεδομένες είναι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, τόσο για την κατασκευή των εγκαταστάσεων όσο και για την λειτουργία όλων των υποδομών που θα δημιουργηθούν.

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

δημοφιλέστερα