Θετική γνωμοδότηση για ίδρυση τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς στην Περαία με πρόβλεψη και για ξενοδοχείο

26 Nov 2021, 10:53 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Θετική γνωμοδότηση για ίδρυση τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς στην Περαία με πρόβλεψη και για ξενοδοχείο

Facebook Twitter Linkedin

H Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε θετικά για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ίδρυση τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς στην Περαία με πρόβλεψη και για ξενοδοχείο.

Η περιοχή επέμβασης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου περιλαμβάνει έκταση εμβαδού  757 στρεμμάτων, η οποία αποτελεί τμήμα της επέκτασης σχεδίου πόλης της Περαίας και απέχει  περίπου 1.400 μ. από το κέντρο του οικισμού, στην παράκτια ζώνη ανατολικά του οικισμού, πλησίον των διοικητικών ορίων με το Δήμο Θέρμης, σε σχετικά κοντινή απόσταση με το  Αεροδρόμιο “Μακεδονία”.
Εντός του ακινήτου υφίστανται εγκαταλελειμμένες, παλαιές κτιριακές εγκαταστάσεις που  χρησιμοποιούνταν από τη ραδιοφωνία της ΕΡΤ, στερούμενες αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και  συνολικού εμβαδού περίπου 2.500 τ.μ..

Με δεδομένα τα αποτελέσματα της γεωτεχνικής έρευνας, δίνεται η γενικότερη κατεύθυνση για δόμηση κατά το δυνατόν στις ζώνες χαμηλής ρευστοποίησης στη βόρεια και κεντρική περιοχή του ακινήτου. Τα κτίρια των ερευνητικών και
παραγωγικών εγκαταστάσεων προτείνεται να δομηθούν στην ως άνω περιοχή ενώ στο νότιο και  δυτικό τμήμα του ακινήτου προβλέπεται να δημιουργηθεί ο κοινόχρηστος χώρος πρασίνου για  την εξυπηρέτηση αναγκών υπερτοπικής κλίμακας εντός των ορίων του Δήμου Θερμαϊκού, έκτασης περίπου 90 στρεμμάτων. Ξενοδοχειακή εγκατάσταση και ενυδρείο προτείνεται να χωροθετηθούν στη βόρεια και ανατολική πλευρά του ακινήτου ενώ στο νότιο κεντρικό και ανατολικό τμήμα αυτού προτείνεται να χωροθετηθούν οι  εγκαταστάσεις υποστηρικτικών υποδομών όπως αποθήκες, χώροι μηχανολογικού εξοπλισμού και  χώροι ενεργειακής και τεχνικής υποδομής. Στην κεντρική περιοχή του ακινήτου, στην προέκταση του σημείου εισόδου στο νότιο τμήμα του, προτείνεται η δημιουργία πλατείας καθώς και  εγκαταστάσεις αναψυκτηρίου και εστίασης για εξυπηρέτηση τόσο των εργαζομένων στο  Τεχνολογικό Πάρκο όσο και των χρηστών του Κοινόχρηστου Χώρου Υπερτοπικής Κλίμακας.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα