Βρέθηκαν αρχαία σε ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο εργασιών για μετατροπή του σε ξενοδοχείο

21 Apr 2021, 09:17 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Βρέθηκαν αρχαία σε ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο εργασιών για μετατροπή του σε ξενοδοχείο

Facebook Twitter Linkedin

Aρχαία βρέθηκαν κατά την εκσκαφή του υπογείου υφιστάμενου διώροφου κτιρίου καταστημάτων με υπόγειο στο πλαίσιο των εργασιών μετατροπής του σε ξενοδοχείο 2 αστέρων στη συμβολή των οδών Χριστοκοπίδου 19 και Αυλητών 1, περιοχή Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών ενέκρινε την πρόταση διατήρησης των  αρχαίων. Συγκεκριμένα, τα αποσπασματικά σωζόμενα αρχαία, τμήμα τοίχου και πήλινου αγωγού, διατηρούνται σε κατάχωση στο ΝΔ τμήμα του υπογείου, όπου σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή πισίνας.

Οι όροι που ετέθησαν είναι:

-To σωζόμενο τμήμα τοίχου μήκους 2,80 μ., το οποίο βρίσκεται εκτός των ορίων κατασκευής της πισίνας, θα καλυφθεί πρώτα με πλαστική μεμβράνη και ακολούθως με στρώμα αδρανών υλικών, ελάχιστου πάχους 0, 10 μ. - 0,15 μ. Άνω του στρώματος αυτού θα κατασκευαστούν συνδετήρια δοκάρια και πλάκα επί εδάφους από σκυρόδεμα σύμφωνα με την εγκεκριμένη στατική μελέτη.

-Ομοίως το σωζόμενο τμήμα αγωγού όμορο του παραπάνω μήκους 2., θα καλυφθεί με πλαστική μεμβράνη και στρώμα αδρανών υλικών, ελάχιστου πάχους 0, 10 μ. - 0,15 μ. Στο σημείο αυτό θα ακολουθήσει πλήρωση με χώμα πάχους 0,71 μ. έως το επίπεδο σκυροδέτησης της εσωτερικής κλίμακας της πισίνας και της πλάκας επί εδάφους.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη υπαλλήλου της Εφορείας.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα