Ποια εταιρεία μίσθωσε για 49 χρόνια διατηρητέο στην Αιόλου για τη μετατροπή του σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα

11 Jan 2021, 08:52 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ποια εταιρεία μίσθωσε για 49 χρόνια διατηρητέο στην Αιόλου για τη μετατροπή του σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα

Facebook Twitter Linkedin

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ενέκρινε πρόταση αξιοποίησης τριώροφου διατηρητέου ακινήτου, επιφανείας 753,05 τ.μ., επί της οδού Αιόλου 38 και Πλ. Αγ. Ειρήνης, στην Αθήνα, με τη διαδικασία της μακροχρόνιας μίσθωσης, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, ΓΕΩΡΓ. & ΑΙΚ. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΝΕΩΝ Ν.Π.Ι.Δ.».

Να σημειωθεί ότι ως πλειοδότης στο πλαίσιο της β’ φάσης της διαδικασίας αξιοποίησης αναδείχθηκε η εταιρεία “ARDH Τουριστικές και Πολιτιστικές Εγκαταστάσεις Αθηνών Ι.Κ.Ε.”.

Οι όροι που ετέθησαν για την έγκριση έχουν ως εξής:

-Χρήση: Χρήση ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων, με καταστήματα στο ισόγειο, στην κατηγορία 3 κλειδιών.

-Επισκευές - Επένδυση: Ο μισθωτής δεσμεύεται για την επισκευή, ενίσχυση και αποκατάσταση του ακινήτου. Το ύψος της επένδυσης, σε βάρος του μισθωτή, προϋπολογίζεται στο ποσό του 1.475.947 ευρώ.

-Διάρκεια μίσθωσης: Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 49 έτη.

-Μηνιαίο Μίσθωμα: Το μηνιαίο μίσθωμα, βάσει της διαπραγμάτευσης, ορίζεται σε 8.000 ευρώ,  πλέον χαρτοσήμου, αρχόμενου 2 έτη μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Τα πρώτα δύο έτη θα ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

-Το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται για κάθε χρόνο με προσαύξηση ίση με το 100% του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Δ.Τ.Κ.), όπως αυτό ανακοινώνεται στις 31/12 κάθε έτους από την από την Στατιστική Υπηρεσία για τις εμπορικές μισθώσεις, συν 1%.

-Διάρκεια αποπεράτωσης εργασιών: Δύο έτη που αφορούν την έκδοση αδειών και την κατασκευή.

-Εγγύηση μίσθωσης: Με την υπογραφή της μισθωτικής σύμβασης, ο μισθωτής οφείλει να καταθέσει στο «ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓ. & ΑΙΚ. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΝΕΝΩΝ Ν.Π.Ι.Δ.» ποσό, ίσο με 2 μηνιαία μισθώματα ως εγγύηση.

-Εγγύηση καλής εκτέλεσης εργασιών: Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο μισθωτής υποχρεούται να καταβάλλει στο «ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓ. & ΑΙΚ. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΝΕΝΩΝ Ν.Π.Ι.Δ.» ως εγγύηση καλής εκτέλεσης εργασιών, εγγυητική επιστολή ποσού ίσου με το 30% του προϋπολογισμού του έργου, αναγνωρισμένης στην Ελλάδα Τράπεζας ή του ΤΣΜΕΔΕ, η οποία θα έχει ισχύ μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης και ανακατασκευής. Αυτή η εγγυητική επιστολή θα επιστραφεί άτοκα στον πλειοδότη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την υπογραφή του οριστικού πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου.

 

 
Virus-free. www.avast.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

δημοφιλέστερα