Πράσινο φως στην DOLPHIN OF SKOPELOS Ι.Κ.Ε για νέα ξενοδοχειακή επένδυση

24 Nov 2020, 10:28 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πράσινο φως στην DOLPHIN OF SKOPELOS Ι.Κ.Ε για νέα ξενοδοχειακή επένδυση

Facebook Twitter Linkedin

H Eφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας αποφάσισε να χορηγηθεί στην "DOLPHIN OF SKOPELOS Ι.Κ.Ε." άδεια για την ανέγερση νέας πτέρυγας ξενοδοχειακής μονάδας με πισίνα, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της, εντός ορίου του οικισμού της Σκοπέλου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση  αν και χωροθείται πλησίον του αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπιείου της αρχαίας Πεπαρήθου, δεν προκαλείται άμεση ή έμμεση βλάβη σε αυτόν.

Ως όροι τίθενται μεταξύ άλλων:

-Να προηγηθεί των πάσης φύσεως εργασιών, η διενέργεια δοκιμαστικών τομών με μικρό σκαπτικό μηχάνημα καθ' υπόδειξη και με την παρακολούθηση υπαλλήλου της Εφορείας, από τα αποτελέσματα των οποίων θα εξαρτηθεί η εκτέλεση του έργου.

-Όλες οι λοιπές σκαπτικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν επίσης με την άμεση και συνεχή επίβλεψη υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, που θα πρέπει να ειδοποιηθεί εγκαίρως  από τον ενδιαφερόμενο για την επικείμενη έναρξη των εργασιών.

-Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι τελευταίες θα διακοπούν και να διεξαχθεί σωστική ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία των εργασιών

-Σε περίπτωση που οι ανασκαφές φέρουν στο φως σημαντικές αρχαιότητες που κριθούν διατηρητέες, υπάρχει το ενδεχόμενο μερικής τροποποίησης του έργου, κατόπιν εγκρίσεως της Υπηρεσίας.

 

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα