Τι εμποδίζει την έλευση τουριστικών επενδύσεων από την Αυστραλία

23 Oct 2020, 10:18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τι εμποδίζει την έλευση τουριστικών επενδύσεων από την Αυστραλία

Facebook Twitter Linkedin

Οι λόγοι που παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα οι τουριστικές επενδύσεις από την Αυστραλία στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν σε διαδικτυακή διάσκεψη για Αυστραλούς επιχειρηματίες με αντικείμενο τον τουρισμό στην Ελλάδα η οποία είχε κεντρικό ομιλητή της τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Η διάσκεψη, ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Σύδνεϋ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αυστραλίας το οποίο παρείχε και την ψηφιακή υποδομή.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Bill Papastergiadis, επισήμανε ότι οι Ελληνοαυστραλοί και Αυστραλοί ενδιαφέρονται για τον ελληνικό τουρισμό τόσο ως καταναλωτές, όσο και ως επενδυτές. Ο κ, Papastergiadis επισήμανε, ωστόσο, ότι η απουσία Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστραλίας λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επίδοξους επενδυτές, καθώς, υπό τις ισχύουσες συνθήκες, τα κέρδη τους θα φορολογηθούν και στις δύο χώρες. Επιπλέον, ο κ. Papastergiadis επανέλαβε πρόταση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης να στεγάσει δωρεάν Γραφείο ΕΟΤ στις εγκαταστάσεις της.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν 95 Αυστραλοί και Ελληνοαυστραλοί επιχειρηματίες και εξέχοντα μέλη της ομογένειας. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν εκπρόσωποι των τεσσάρων πολιτειακών Ελληνοαυστραλιανών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (HACCI) και συγκεκριμένα η κα Fotini Kypraios, Πρόεδρος του HACCI Βικτώριας, ο κ. George Mavrakis, Πρόεδρος του HACCI Νέας Νοτίου Ουαλίας, η κα Angela Tomazos, Πρόεδρος του HACCI Βορείου Περιοχής, και ο κ. Philip Tritas, Μέλος Δ.Σ. του HACCI Δυτικής Αυστραλίας. Πέραν του κ. Bill Papastergiadis, συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Λέσχης, κα Maria Sallos, η Διευθύντρια Προγράμματος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), κα Victoria Kyriakopoulos, καθώς και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης. Από πλευράς επιχειρήσεων στον χώρο του τουρισμού, επισημαίνεται η παρουσία εκπροσώπων των Qatar Airways, Expedia, Greece and Mediterranean Travel Centre, OnDeck και Winter Sports World.

 

 

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα