Πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας από την "Δανάλης Επενδυτική"

21 Oct 2020, 10:03 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας από την "Δανάλης Επενδυτική"

Facebook Twitter Linkedin

Εγκρίθηκε η αξιοποίηση με ανακατασκευή έναντι μακροχρόνιας μίσθωσης, τριώροφου κτιρίου από την εταιρεία «ΔΑΝΑΛΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε επί της οδού Αρμοδίου 18 και Σωκράτους 8 στην Αθήνα, ιδιοκτησίας του Αφεντάκειου Κληροδοτήματος Κιμώλου.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 30 έτη με δυνατότητα μονομερούς παράτασης για άλλα 20 έτη.

Η χρήση του ακινήτου θα είναι εμπορική και ξενοδοχειακή. Ειδικότερα, στον πρώτο και δεύτερο όροφο το ακίνητο θα λειτουργήσει ως luxury boutique hotel, περίπου 30 δωματίων, στο ισόγειο θα λειτουργήσει luxury boutique καταστήματα και στο δώμα roof garden που θα φιλοξενεί εστιατόριο και καφετέρια.

Η μισθώτρια εταιρεία υποχρεούται σε επισκευή, ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών και των εγκαταστάσεων του ακινήτου, τον εκσυγχρονισμό του, την αναβίωση της λειτουργικότητας του και μεγιστοποίηση του βαθμού αξιοποίησης του. Το ύψος της επένδυσης για την ανακατασκευή μαζί με τον εξοπλισμό προϋπολογίζεται κατά προσέγγιση στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ.  Ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης ορίζεται σε 6-12 μήνες από την υποβολή της αρχικής αίτησης στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ για την υλοποίηση του κατασκευαστικού έργου, υπολογίζεται χρονικό διάστημα 12-18 μηνών από την έκδοση της Άδειας Δόμησης.

Το μηνιαίο μίσθωμα, ορίζεται στο ποσό των 15.500 ευρώ σταθερό για 3 χρόνια, πλέον του τέλους χαρτοσήμου και των λοιπών άλλων κατά νόμο επιβαρύνσεων ενώ μετά το τρίτο έτος το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται ετησίως σε ποσοστό 1% επί του αμέσως προηγούμενου καταβαλλόμενου μισθώματος.

Η καταβολή του μηνιαίου μισθώματος στον εκμισθωτή θα ξεκινήσει μετά την πάροδο 24 μηνών από την υπογραφή της Μισθωτικής Σύμβασης, η οποία είναι ανεξάρτητη από την πρόοδο των εργασιών και την περάτωση αυτών και δεν δύναται να παραταθεί για οποιονδήποτε λόγο. Η μισθώτρια εταιρεία  κατά το διάστημα της ανωτέρω περιόδου χάριτος θα προκαταβάλλει στον εκμισθωτή μισθώματα συνολικού ποσού 300.000 ευρώ σε 6 τετραμηνιαίες δόσεις των 50.000 ευρώ εκάστη, η πρώτη εξ αυτών καταβληθείσα με την υπογραφή της Σύμβασης Εκμίσθωσης. Συνέπεια της ως άνω προκαταβολής θα είναι η μισθώτρια να καταβάλλει, από την έναρξη καταβολής των μισθωμάτων μηνιαίως ποσό ευρώ ίσο με το ήμισυ του ανωτέρω συμφωνηθέντος μηνιαίου μισθώματος 7 .750 ευρώ του υπολειπομένου ποσού συμψηφιζόμενου με τα ήδη ως άνω αναφερόμενα προκαταβληθέντα μισθώματα, έως της συμπληρώσεως του ποσού των 300.000 ευρώ. 

 

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

δημοφιλέστερα