Αναπτυξιακοί νόμοι: Έλεγχος των επενδύσεων από ορκωτό ελεγκτή – λογιστή ή ελεγκτική εταιρεία

15 Sep 2020, 14:58 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Αναπτυξιακοί νόμοι: Έλεγχος των επενδύσεων από ορκωτό ελεγκτή – λογιστή ή ελεγκτική εταιρεία

Facebook Twitter Linkedin

Η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην Πιστοποίηση ορκωτών ελεγκτών λογιστών και ελεγκτικών εταιρειών για την υλοποίηση των επενδύσεων των Αναπτυξιακών Νόμων.

Πλέον, ο έλεγχος υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των νόμων 4399/2016, 3908/2011, 3299/2004 και 2601/1998, δύναται, κατ’ επιλογήν του φορέα της επένδυσης, να διενεργείται από ορκωτό ελεγκτή – λογιστή ή ελεγκτική εταιρεία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 του ν. 4635/2019.

Έως σήμερα, έχουν πιστοποιηθεί ενενήντα τέσσερις (94)  ορκωτοί ελεγκτές λογιστές από είκοσι οκτώ (28) ελεγκτικές εταιρείες, με βάση την προβλεπόμενη στον νόμο διαδικασία που διενεργείται από την Γενική Δ/νση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την  Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Επισημαίνεται ότι με τον κωδικό πρόσβασης που αποκτούν οι πιστοποιημένοι ορκωτοί ελεγκτές – λογιστές και οι ελεγκτικές εταιρείες, σε εφαρμογή της ανωτέρω διαδικασίας, έχουν ελεγχθεί σειρά επενδυτικών σχεδίων και τίθεται το πλαίσιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησής τους.

Η επιτάχυνση της διαδικασίας υλοποίησης των επενδύσεων σε εφαρμογή του ν. 4635/2019 (Α΄167) συζητήθηκε σήμερα σε αυνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση με τον Πρόεδρο της ΕΛΤΕ Καθηγητή κ. Παναγιώτη Παπαδέα και τον Αντιπρόεδρο της ΕΛΤΕ κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

 

 

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα