Θετική γνωμοδότηση με 11 προϋποθέσεις για το Project Blue της Grivalia Hospitality στη Μύκονο

28 Jul 2020, 10:45 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Θετική γνωμοδότηση με 11 προϋποθέσεις για το Project Blue της Grivalia Hospitality στη Μύκονο

Facebook Twitter Linkedin

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου γνωμοδότησε θετικά θέτοντας 11 προϋπόθέσεις για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων «Project Blue» της Grivalia Hospitality στη Μύκονο.  

Σκοπός της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΣΕ είναι η δηµιουργία ξενοδοχειακής εγκατάστασης 5 αστέρων µε ολοκληρωµένο σχεδιασµό οργανωµένου υποδοχέα υψηλών προδιαγραφών αισθητικής και περιβαλλοντικής συµπεριφοράς, και, δηµιουργία πρότυπης µονάδας βιώσιµης και ορθολογικής τουριστικής ανάπτυξης, ως προς οικοσύστηµα, κοινωνία και οικονοµία, ειδικά για το απαιτητικό φυσικό, πολιτιστικό περιβάλλον των Κυκλάδων, µε διασφάλιση της συνεργασίας µε την τοπική κοινωνία, σε εναρµόνιση µε το χωροταξικό-πολεοδοµικό–µορφολογικό πλαίσιο της περιοχής.

Ειδικότερα, οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις πρόκειται να περιλαµβάνουν 1 τουριστική έπαυλη 276m2 , 4 προεδρικές σουίτες (~170 m2 ), 4 βίλες (250-300 m2 ), 41 σουίτες (60-77 m2 ) και 100 δωµάτια επισκεπτών (25-59 m2 ).

Το σύνολο των δωµατίων –κλειδιών ανέρχεται σε 150 και εντοπίζονται χωρικά συγκεντρωµένα ανάλογα µε τον τύπο του δωµατίου. Επιπλέον, έχει υπάρξει ειδική µέριµνα για τη στέγαση του προσωπικού των 300 εργαζόµενων εντός της έκτασης της επένδυσης (αυτοστέγαση), αφενός µεν, για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική και κοινωνική επιβάρυνση της ευρύτερης περιοχής που θα προκαλούσε η διαβίωση των εργαζοµένων σε παρακείµενες κατοικίες (προσωρινού ή µόνιµου χαρακτήρα), καθώς και οι καθηµερινές µετακινήσεις των εργαζοµένων (π.χ. εκποµπές αέριων ρύπων και συµφόρηση του οδικού δικτύου),και, αφετέρου δε, για να διασφαλίζονται οι βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης για αυτούς. Ειδικότερα, οι κτιριακές εγκαταστάσεις που σχεδιάζονται για το σκοπό αυτό αφορούν υπόσκαφες κατασκευές, συνολικής επιφάνειας 1.381,50 m2 .

Σε κάθε περίπτωση πάντως διευκρινίζεται ότι η στέγαση των εργαζοµένων της επένδυσης, δεν αποτελεί «κλίνη» µε την έννοια της τουριστικής νοµοθεσίας, αλλά χώροι υποστήριξης της εγκατάστασης, και ως εκ τούτων δεν εντάσσεται στις αιτούµενες 340 κλίνες της εν λόγω επένδυσης. Έχει όµως ληφθεί υπόψη στον υπολογισµό επιπτώσεων από τη λειτουργία της επένδυσης (ύδρευση, αποχέτευση, παραγωγή αποβλήτων κλπ.).

 

 

 

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

δημοφιλέστερα