Η Βιοχάλκο θα δημιουργήσει τον πρώτο πόλο τουρισμού και πολιτισμού της Αθήνας

05 Dec 2019, 13:34 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Η Βιοχάλκο θα δημιουργήσει τον πρώτο πόλο τουρισμού και πολιτισμού της Αθήνας

Facebook Twitter Linkedin

Tον πρώτο υπερτοπικό πόλο τουρισμού και πολιτισμού (city resort) της  Αθήνας σχεδιάζει να αναπτύξει ο όμιλος Βιοχάλκο στον Ελαιώνα, σε έκταση 70 στρεμμάτων, με το ύψος της επένδυσης, η οποία έλαβε την έγκριση της Enterprise Greece, να φτάνει τα 117 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», στην έκταση αυτή (Πειραιώς 252) θα κατασκευαστούν δύο ξενοδοχεία, ένα μουσείο, ένα κέντρο τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης, ένα πάρκο άνω των 30 στρεμμάτων, παιδικές χαρές, αθλητικές υποδομές (γήπεδα τένις και καλαθοσφαίρισης), εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, όπως επίσης και κοινωφελείς εγκαταστάσεις (κέντρο αποκατάστασης).

Θα περιλαμβάνονται ακόμα οι γραφειακοί χώροι διοίκησης των εγκαταστάσεων και θα διαμορφωθούν υδάτινα στοιχεία, πέντε χιλιόμετρα πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων καθώς και χώροι στάθμευσης.

Τη μελέτη εκπόνησε η εταιρία ARIS Architects SA.

Η τοποθεσία του κρίνεται ιδανική για χρήσεις τουρισμού και πολιτισμού καθώς βρίσκεται κοντά σε τουριστικά αξιοθέατα και γειτνιάζει με το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), καθώς και τις κτιριακές εγκαταστάσεις του υπουργείου Πολιτισμού επί της Πειραιώς 260, οι οποίες φιλοξενούν το Φεστιβάλ Αθηνών.

Το επενδυτικό σχέδιο έχει προωθηθεί προς έγκριση στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων και προβλέπει τη δημιουργία 800 νέων θέσεων εργασίας κατά τη λειτουργία του, και πάνω από 500 θέσεις απασχόλησης κατά τη φάση της κατασκευής. 

Επίσης, προβλέπεται η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος της ανάπτυξης.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα