5όροφο κτήριο στην Αθήνα μετατρέπεται σε ξενοδοχείο τύπου Hostel

22 Sep 2019, 13:12 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

5όροφο κτήριο στην Αθήνα μετατρέπεται σε ξενοδοχείο τύπου Hostel

Facebook Twitter Linkedin

Άδεια για την μετατροπή 5όροφου κτηρίου στην Αθήνα σε ξενοδοχείο τύπου Hostel έλαβε η μισθώτρια εταιρεία BEDWAY AΤΗENS HOSTEL.

Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Κριτίου 30 στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα την τελευταία 5ετία υφίσταται και νομοθεσία για τη δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας νέων.

Οι ξενώνες φιλοξενίας νέων είναι κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα τα οποία μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης ανά κλίνη με νέους έως 26 ετών, καθώς και με κατόχους κάρτας που εκδίδεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ξενώνων Νεότητας ή αναγνωρισμένες εθνικές ενώσεις ξενώνων νεότητας. Η δυναμικότητα των υπνοδωματίων- κοιτώνων των ξενώνων έχει ορισθεί από μία έως οκτώ κλίνες με οριζόντια διάταξη ή σε κουκέτες.

Τα υπνοδωμάτια δύναται να περιλαμβάνουν ιδιαίτερους χώρους υγιεινής και κουζίνας. Το ελάχιστο εμβαδόν μονόκλινου δωματίου πρέπει να είναι 8 τ.μ., το ελάχιστο εμβαδόν δίκλινου δωματίου 10 τ.μ. και το ελάχιστο εμβαδόν τρίκλινου δωματίου 13 τ.μ. Οι ξενώνες ιδρύονται σε υφιστάμενα ή νέα κτίρια σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς δόμησης και τις επιτρεπόμενες χρήσεις που καθορίζονται για την περιοχή. Επιτρέπεται στο ισόγειο του κτιρίου του ξενώνα η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία δεν εντάσσονται στις εγκαταστάσεις του ξενώνα, με ανεξάρτητη για το καθένα είσοδο.

 

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα