Στα σκαριά πολυτελές ξενοδοχείο στη Σαντορίνη

18 Sep 2019, 10:51 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Στα σκαριά πολυτελές ξενοδοχείο στη Σαντορίνη

Facebook Twitter Linkedin

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό και συνεχίζονται οι οικοδομικες εργασίες στα κτήρια του εμβληματικού -για την εποχή του- ξενοδοχείου Santorini Image, στη Μεσαριά, το οποίο είχε σταματήσει τη λειτουργία του το 2010, οπότε και περιήλθε σε νέα ιδιοκτησία, στην εταιρεία Αθήναιον ΑΕ. Διαβάστε το σχετικό θέμα από το atlantea.news.

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, το αρχικό πλάνο πριν από πέντε περίπου χρόνια, προέβλεπε να δημιουργηθεί νέα ξενοδοχειακή μονάδα που θα εντασσόταν στην αλυσίδα ξενοδοχείων Intercontinental. Η νεά ιδιοκτησία μάλιστα αγόρασε και παρακείμενες εκτάσεις προκειμένου να έχει στη διάθεσή της περισσότερους χώρους. Τα σχέδια στην πορεία όμως άλλαξαν και τελικά φαίνεται ότι θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του ομίλου των YES! Hotels, που σήμερα εκμεταλεύεται τα ξενοδοχεία New Hotel και Periscope στο κέντρο της Αθήνας και τα Semiramis, Twentyone και Kefalari Suites στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς.

Αν και τα κεντρικά γραφεία των YES! Hotels, με τα οποία επικοινωνήσαμε, δε επιθυμούν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία για το υπό κατασκευή ξενοδοχείο, θεωρείται ότι θα πρόκειται για μια μεγάλη (για τα δεδομένα της Σαντορίνης) και υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακή μονάδα, της τάξης των 100 σουιτών. Να σημειώσουμε ότι το παλιό Santorini Image είχε δυναμικότητα 122 δωματίων.

Το υπό ανέγεσρση ξενοδοχείο είναι ένα από τα τέσσερα, παρόμοιας δυναμικότητας και κατηγορίας ξενοδοχειακά συγκροτήματα που κατασκευάζονται αυτή την εποχή στη Σαντορίνη. Τα υπόλοιπα τρία είναι στα Φηρά, στο Καμάρι και στη Βλυχάδα. Αυτά μαζί με μια σειρά πολλών άλλων -σαφώς μικρότερων- μονάδων που είναι επίσης υπό ανέγερση, θα επιχειρήσουν να πάρουν μερίδιο της “πίτας” του τουρισμού στο νησί. Η εικόνα υπερπροσφοράς που έδωσε τα πρώτα δείγματα φέτος το καλκαίρι, είναι προφανές ότι θα ενισχυθεί στην επόμενη χρονιά.

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα