Πληρωμές επιχορηγήσεων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

17 Sep 2019, 09:53 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Πληρωμές επιχορηγήσεων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Facebook Twitter Linkedin

Εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες αρχές οι πληρωμές επιχορηγήσεων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, η Περιφέρεια Ηπείρου ενέκρινε την καταβολή μέρους της επιχορήγησης στην εταιρεία ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΕ, ποσού 232.829,68 ευρώ,  που αποτελεί μέρος της συνολικά προβλεπόμενης επιχορήγησης του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας, ήτοι στη μετατροπή και επέκταση παραδοσιακών κτιρίων σε ξενοδοχείο τύπου παραδοσιακού καταλύματος Β' τάξης, στην κοινότητα Πεδινών Ζαγορίου.

Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος του επενδυτικού σχεδίου είναι 928.648 ευρώ, με αναλογούσα επιχορήγηση 532.169,68 ευρώ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 57,31 % του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τη χορήγηση του υπόλοιπου της επιχορήγησης, με την έκδοση της απόφασης τροποποίησης, ολοκλήρωσης και πιστοποίησης της έναρξης παραγωγικής λειτουργίας, της εταιρείας MED SEA HEALTH ΑΕ, ύψους 1.870.750,36 ευρώ. Το ποσό προκύπτει ως διαφορά, μετά την αφαίρεση του ποσού των 764.000 ευρώ που έχει καταβληθεί ως προκαταβολή και από το σύνολο της επιχορήγησης, η οποία αφορά σε ίδρυση καταφυγίου σκαφών 81 θέσεων στη θέση Κάνιστρο Παλιουριού Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Tο συνολικό οριστικοποιούμενο και ενισχυόμενο κόστος της επένδυσης ανέρχεται στο ποσό των 6.653.410 ευρώ και τη συνολική ενίσχυση στο ποσό των 2.661.364 ευρώ, ήτοι ποσοστό 40% του συνολικού κόστους της επένδυσης.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

δημοφιλέστερα