Mεγάλες ισραηλινές επενδύσεις σε ξενοδοχεία και ακίνητα στην Αθήνα

24 Jul 2019, 09:22 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Mεγάλες ισραηλινές επενδύσεις σε ξενοδοχεία και ακίνητα στην Αθήνα

Facebook Twitter Linkedin

Το επενδυτικό ενδιαφέρον των ισραηλινών εταιρειών για τη χώρα μας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, κινείται ανοδικά  τα δύο τελευταία χρόνια.

Οι καταγεγραμμένες άμεσες επενδύσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα συγκεντρώνονται στους κλάδους ακινήτων, τουριστικών υποδομών, ξενοδοχείων και χρηματοπιστωτικών-ασφαλιστικών δραστηριοτήτων. Στον τομέα των ακινήτων και των ξενοδοχειακών υποδομών, οι ισραηλινοί ενδιαφέρονται να επωφεληθούν, τόσο από τις ευκαιρίες που προσφέρονται από το πρόγραμμα «χρυσή βίζα» που αφορά στη χορήγηση άδειας παραμονής στους επενδυτές εκτός ΕΕ, όσο και στη δημοφιλία των βραχυχρόνιων μισθώσεων (Αirbnb).

Συγκεκριμένα, το 2018, σηματοδοτείται από την πλειοδότηση της αλυσίδας ξενοδοχείων FATTAL GROUP   (200 ξενοδοχειακές μονάδες -40.000 δωμάτια- σε 18 χώρες- είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και η αξία της ανέρχεται στα 1,5 δισ. δολ.) μέσω διαγωνισμού για τη μίσθωση και ανακατασκευή του ξενοδοχείου ΕΣΠΕΡΙΑ  στο κέντρο της Αθήνας. Διαθέτουν επίσης δυο ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο (ΜISTRAL –LINDEN RHODES).

Επίσης, το  ισραηλινών συμφερόντων Zoia Fund, είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια (σε διεθνές επίπεδο διαχειρίζεται περί τα 20.000 ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 2,2 δισ. Ευρώ με παρουσία σε έξι χώρες (ΗΠΑ, Ισπανία, με έμφαση στη Βαρκελώνη, Πολωνία, Γερμανία, Ισραήλ και Ελλάδα). Συγκεκριμένα, στην ελληνική αγορά διαχειρίζονται 19 ακίνητα. Αρκετά από τα ακίνητα που έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα το Zoia Fund στην ελληνική πρωτεύουσα βρίσκονται στο στάδιο της ανακατασκευής, ώστε να αρχίσουν να εκμισθώνονται. Υπάρχουν, όμως, και αρκετά ολοκληρωμένα και εν χρήσει ακίνητα (The Hill στο Λυκαβηττό).

Επιπλέον, το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων για αναζήτηση εξαγωγικών ευκαιριών καθώς και ισραηλινών συνεργατών παραμένει σημαντικό, τόσο για προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, όσο και για υλοποίηση συνεργειών (joint ventures). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναζήτηση συνεργασίας στον τομέα έρευνας και καινοτομίας, του real estate, των τουριστικών υποδομών και της φαρμακευτικής κάνναβης.

 

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα