Διατηρητέο γίνεται 5άστερο ξενοδοχείο στη Σύρο

10 Jun 2019, 09:46 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Διατηρητέο γίνεται 5άστερο ξενοδοχείο στη Σύρο

Facebook Twitter Linkedin

Το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την αλλαγή χρήσης του χαρακτηρισμένου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου επί της οδού Απόλλωνος 11-13 στη Σύρο σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Επίσης, ενέκρινε τη μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης του κτηρίου ιδιοκτησίας της κας Ζαχαρούλας Καμηλάτου.

Μεταξύ άλλων στους όρους που ετέθησαν είναι oι εσωτερικοί χρωματισμοί να γίνουν με σεβασμό προς τον υφιστάμενο διάκοσμο και με τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων.

Επίσης, θα πρέπει να  κατατεθεί συμπληρωματικά προς έγκριση στη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων τεχνική έκθεση τεκμηρίωσης της κατάστασης διατήρησης των ξύλινων οροφών καθώς και των ξύλινων δαπέδων, όπου θα συνοδεύεται από τα αποτελέσματα διερεύνησης των αρχικών χρωματισμών και τις ανάλογες προτάσεις συντήρησης. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του ζωγραφικού διακόσμου, των ξύλινων, λίθινων και μεταλλικών στοιχείων του κτιρίου, πρέπει να κατατεθεί στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατ. Στερεάς Ελλάδας και  Κυκλάδων φάκελος των εργασιών, που θα συνοδεύεται από αναλυτική φωτογραφική τεκμηρίωση.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα