Dolphin Capital: Oλοκληρώνονται οι επενδύσεις σε Πόρτο Χέλι και Κέα

02 May 2019, 16:44 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

Dolphin Capital: Oλοκληρώνονται οι επενδύσεις σε Πόρτο Χέλι και Κέα

Facebook Twitter Linkedin

Τη συνέχιση της λειτουργίας της Dolphin Capital Partners (DCP) ενέκρινε η γενική συνέλευση της εισηγμένης στο ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου εταιρείας Dolphin Capital Investors (DCI).

H DCI από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το Δεκέμβριο του 2005 είχε δημιουργηθεί με την μορφή ενός closed end fund, με δεκαετή διάρκεια ζωής (έως το Δεκέμβριο του 2015), και με στόχο (όπως εξάλλου όλων των σχετικών funds) να επενδύει, να αναπτύσσει και στη συνέχεια να διαθέτει προς πώληση τα έργα της δημιουργώντας υπεραξία για τους μετόχους.

Μετά από 2 συνεχείς παρατάσεις της περιόδου λειτουργίας της τον Ιούνιο του 2015 και το Δεκέμβριο του 2016, η πλειοψηφία των μετόχων της εταιρείας, με τη σύμφωνη γνώμη του βασικού μετόχου και Διαχειριστή αυτής DCP, αποφάσισε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 2ης Μαΐου 2019 να παρατείνει εκ νέου τη λειτουργία της εταιρίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Στο εν λόγω χρονικό διάστημα, η DCI σκοπεύει να ολοκληρώσει το επενδυτικό της πρόγραμμα με την ανάπτυξη των Kilada Hills Golf Resort στο Πόρτο Χέλι και του One&Only Kea Island στην Κέα αλλά και να είναι σε θέση να πωλήσει, χωρίς πίεση χρόνου, το υπόλοιπο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο και να διανείμει τις σχετικές εισπράξεις στους μετόχους της.

Πριν το τέλος του 2021, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της DCI θα αποφασίσει εκ νέου για τη μετέπειτα στρατηγική της εταιρείας.

Παράλληλα με τη διαχείριση του συνολικού χαρτοφυλακίου της DCI, η DCP συνεχίζει τη διαχείριση των Amanzoe και Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι, δύο εμβληματικών έργων στα οποία παραμένει και συνιδιοκτήτρια. 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα