6,3 εκατ. ευρώ για νέες επενδύσεις στην ορεινή Ήπειρο

24 Feb 2014, 11:17 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

TornosNews.gr

6,3 εκατ. ευρώ για νέες επενδύσεις στην ορεινή Ήπειρο

Facebook Twitter Linkedin

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες σε 90 ορεινά χωριά της Ηπείρου φέρνει το τοπικό πρόγραμμα Leader συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώ. Οσοι υποβάλλουν αιτήσεις κι εφόσον επιλεγούν μπορούν να ενισχυθούν σε ποσοστά που φτάνουν και το 60% των δαπανών τους, προκειμένου να στήσουν τη δική τους επιχείρηση ή όσοι έχουν εταιρείες να τις εκσυγχρονίσουν μέσα από επενδύσεις.

Μέσα από το πρόγραμμα Leader οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επιχειρήσεις που να αναδεικνύουν τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής τους ή και να διαφοροποιήσουν τις δραστηριότητές τους αν πρόκειται για αγρότες και κτηνοτρόφους. Το πρόγραμμα το «τρέχει» η Ομάδα Τοπικής Δράσης «Ηπειρος» και η προθεσμία είναι ανοικτή μέχρι τις 14 Απριλίου. Οι κύριες κατηγορίες των επενδυτικών σχεδίων που ενισχύονται, σύμφωνα με τις προκηρύξεις των προγραμμάτων, είναι:

Μικρά τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία (μέχρι 40 κλίνες) και campings.

Επισκέψιμα αγροκτήματα (έκτασης τουλάχιστον 20 στρεμμάτων).

Εστιατόρια, αναψυκτήρια, παραδοσιακά καφενεία.

Βιοτεχνικές μονάδες παραγωγής προϊόντων, όπως χειροτεχνήματα μεταλλουργίας ή ξυλοτεχνίας, προϊόντα κεραμικής - υφαντουργίας, ξύλινες κατασκευές.

Βιοτεχνίες μεταποίησης-τυποποίησης γεωργικών προϊόντων (όπως δημητριακά, οίνος, οπωροκηπευτικά, κρέας, γάλα, αβγά, μέλι, κτλ.).

Μεταποίηση και εμπορία δασοκομικών προϊόντων (ξυλεία, καυσόξυλα, φελλός, ερικόριζα).

Μικρές βιοτεχνίες επεξεργασίας ειδών διατροφής και δασοκομικών υλών μετά την α΄μεταποίηση (π.χ. αρτοποιία, παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής κ.λπ.).

Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας).

Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία, επισκευή υποδημάτων & δερμάτινων ειδών, παντοπωλεία κ.λπ.).

Επιλέξιμες δαπάνες, ανάλογα με τη δράση, είναι η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, η κατασκευή ακινήτων, η προμήθεια και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού, η αγορά καινούργιων οχημάτων, αμοιβές μηχανικών και συμβούλων, η αγορά τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, επίπλων γραφείου και εξοπλισμού.

 

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

δημοφιλέστερα